Ovaj tjedan parova donosi zanimljive kulinarske suprotnosti: aristokracija protiv seljaka, čokolada protiv graha, luksuz protiv jednostavnosti.

Nakon što su shvatili što kao pobjednički par iz prošlog izazova imaju na izbor, Doris i Petar odmah su sebi dodijelili zlatnu žlicu koja predstavlja aristokratska jela. Na raspolaganju su imali još zlatnih žlica za preostale timove, ali i drvene koje su prezentirale seljačku hranu. Te preostale žlice morali su podijeliti ostalim parovima, a time im i odrediti temu zadatka. Svojoj djevojci Anamariji, koja je u paru sa Zarom, Petar je dodijelio zlatnu žlicu: „Pokažite se kao dvije kraljice“, poručio im je te dodao da Anamarija zaslužuje samo zlato.

Drvene su dodijelili sljedećim timovima: Morisu i Tinu, Ivani i Sanji, Sergiu i Eni, Elvi i Irini te Seadu i Irmi, kojima je grah osnovna namirnica. Parovi koji kuhaju na aristokratsku temu zlatnih žlica – Anamaria i Zara, Gano i Bonaventura, Ljiljana i Iva te Josip i Ivo – kuhaju s čokoladom kao glavnom namirnicom. Zara će brzo iznijeti plan: „Imamo ideju za desert!“ No, zadatak nosi i odgovornost jer svaki par mora pripremiti dva jela koja se međusobno nadopunjuju, a osnovna namirnica mora biti prisutna u oba.

Dok su aristrokati u dućanu mogli uzeti neograničen broj namirnica, parovi koji su dobili drvene kuhače nisu bili te sreće ili za nekoga nesreće. Kome je to odgovaralo, a tko se na to požalio pogledajte u videu.

Na dodatan izazov, natjecatelji se suočavaju s još tri ekskluzivne namirnice skrivene ispod zvona: fazanom, prepelicama i kunićem. Doris i Petar odlučili su se za fazana te će pripremiti paštetu od fazana, jabuka i čokolade, dok Sead i Irma kombiniraju slatki raviol punjen grahom na podlozi od marelice za kojeg su uvjereni da će sigurno privući pažnju. Josip i Ivo morat će se izboriti s mesom kunića. „Kunić je čisti mišić, nema masti ni deset posto. Ima samo opna oko mišića. Zato nam je bila strka“, rekao je Josip.

U kuhinji je došlo i do borbe titana, odnosno kandidata. Čim je krenulo odbrojavanje vremena, svi su odmah potrčali po potrebno posuđe. Više pogledajte u videu.

Ovaj tjedan parova donosi zanimljive kulinarske suprotnosti: aristokracija protiv seljaka, čokolada protiv graha, luksuz protiv jednostavnosti. Tko će zasjati na vrhu, a tko će se morati suočiti sa stres testom saznajte u novoj epizodi MasterChefa!

Hrvoje Stošić nakon eliminacije želi samo jedno: "Daj Bože da ja tako jedem u bolnici!" Više saznajte OVDJE!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju