Manuel:„Imamo Jožu koji je stvarno jaka i hladna glava, a imamo Gaiu i Saru koje imaju više znanja“

Kreiranje jela u stilu Bocuse d'Ora nije prošlo uspješno za crveni tim, koji je zbog neuspjeha u gastroduelu morao nominirati najslabije karike. Nakon detaljne analize i zbrajanja glasova, odlučeno je da Sarah, Gaia i Josip idu u stres test boriti se za ostanak u showu, dok je Ivana prošla bez glasova i sigurno se smjestila na galeriju uz plavi tim i ušla u top sedam.

„Mislim da je Ivana zaslužila ući u top sedam, koliko god je pratim ovdje i koliko vidim koliko raste, ne mogu joj ništa predbaciti ili zamjeriti, ili da neki dio zadatka nije napravila“, istaknuo je Petar kad im se Ivana pridružila na galeriji.

Zadatak novog stres testa je replika jela poznatog chefa kojemu je inspiracija tradicija, ali putem moderne i avangarde ostavlja jedinstven trag na svakom jelu. Hrvoje Kroflin kreirao je jelo koje su kandidati u stres testu imali prilike kušati, a zatim i rekreirati. „Nažalost nisam nikad jela u njegovom restoranu, voljela bih i nadam se da hoću nakon ovog putovanja. Baš me zanima što nas čeka“, istaknula je Gaia po dolasku chefa Kroflina.

Za jelo od lavlje grive, koja spada u kategoriju medicinskih gljiva i ponaša se kao spužva, chef Hrvoje kandidatima je unaprijed pripremio pojedine komponente i time im olakšao rekreiranje jela. „Čuo sam za lavlju grivu, ali nisam je do danas jeo i moram priznati da me fascinirala“, opisao je Josip čim je kušao jelo.

„Vjerujem da će biti žestoka borba danas – imamo Jožu koji je stvarno jaka i hladna glava, a imamo Gaiu i Saru koje imaju više znanja, ali vidjet ćemo što će prevagnut u ovoj situaciji“, zapitao se Manuel na početku ove borbe.

Hoće li u novom stres testu pobijediti glava ili znanje i tko će napustiti MasterChef kuhinju, doznajte u sljedećoj epizodi.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju