"Zanimljiv je tanjur, ali nećemo ga kušati"

Kandidati MasterChefa završili su pripremu jela inspiriranih Maldivima, Maltom i Monakom. No, u izazovu iz kutije iznenađenja koja kandidate odvodi na egzotične lokacije, ocjenjuje se, osim okusa, i urednost radnih jedinica, a jedan kandidat saznao je da je njegov tanjur, iako atraktivan, diskvalificiran upravo zbog neuredne radne plohe na kojoj se nalazio. Međutim, kuhanje je počelo zezancijom. Više saznajte u videu.

Tijekom kuhanja u zadatku kutije iznenađenja, natjecatelji su pokušavali zadiviti žiri svojom kreativnošću i tehnikama, a mentori su pomno pratili svaki njihov pokret. „Zainteresirajte nas za kušanje vaših jela“, istaknuo im je Stjepan dok su kandidati servirali jela. Iako su najavili da neće kušati sva jela, nego samo ona koja im izgledaju posebno zanimljivo, ipak su na kraju dodali još jedan element ocjenjivanja. Naime, žiri je pomno pogledao što se sve nalazi na tanjurima, ali i kako izgledaju radne jedince. „Od sad pa ubuduće čistite tijekom kuhanja“, opomenuo ih je Stjepan koji se naljutio kad je vidio kako izgleda Tinova radna ploha. Kad je podigao Tinov tanjur, koji je bio na neurednoj radnoj jedinici, ispod njega je vidio tekućinu za koju je Tin kasnije kazao da se radi o tekućini od pileta.

Osim okusa, čistoća radne površine postala je ključan faktor za odluku mentora. Tin je naučio važnu lekciju budući da je njegov tanjur diskvalificiran zbog neurednosti. „Zanimljiv je tanjur, ali nećemo ga kušati, jer je bio na ovakvoj radnoj površini“, kazao mu je chef Stjepan, dajući do znanja koliko je važno održavati čistoću tijekom kuhanja. Više pogledajte u videu.

Josip je pak posljednje minute proveo režući tunu, i nije uspio završiti svoje jelo na vrijeme. „Trebao sam dodati još kremu, začiniti ribu, ali nisam uspio“, priznao je nakon što je propustio priliku da ostavi bolji dojam na žiri.

Na kraju, dok kandidati s nestrpljenjem čekaju odluku žirija, mnogi se pitaju čiji će tanjuri biti izabrani za kušanje. „Nadam se da će žiri odabrati moj tanjur“, izjavio je Sergio u iščekivanju konačne odluke.

MasterChef, 23.10. - 5 UZBUDLJIVO! Natjecatelji MasterChefa kreću na kulinarsko putovanje oko svijeta! Gdje će otputovati?

Čije će tanjure žiri kušati te koje od njih proglasiti najboljima, ne propustite doznati u sljedećoj epizodi MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju