Egzotični okusi na tanjuru

Svijet egzotičnih okusa novi je ciklus kuhanja za MasterChef kandidate. Kutija iznenađenja povest će ih u neistražene kulinarske krajeve, pri čemu će se suočiti s izazovima inspiriranim udaljenim destinacijama poput Maldiva, Malte i Monaka. Uz ograničeno vrijeme i nepredvidive zadatke, natjecatelji će morati pokazati kreativnost i vještinu kako bi impresionirali svoje mentore. Kome će egzotične namirnice pomoći da stvore pobjednička jela, a za koga će pritisak biti prevelik?

Kutija iznenađenja kandidatima donosi zadatak inspiriran egzotičnim destinacijama, a ispod svake se krije razglednica s informacijama o jednoj od tri države – Maldivi, Malta i Monako. Natjecatelji će u 45 minuta morati stvoriti jelo s potpisom te zemlje, koristeći ključne namirnice poput tune, pilećih prsa i telećeg filea.

„Vidim ležaljke i mislim si: more, sad bih ja bila tamo“, komentirat će Sanja kada ugleda prizor koji će natjecatelje dočekati u MasterChef kuhinji. Iako su se rado zamišljali u egzotičnim krajevima, natjecatelji su brzo shvatili da je pred njima ozbiljan izazov.

Ljiljana će otkriti da je, otkad je ispala Zara, u kući nitko osim troje ljudi ne pozdravlja, da joj poneki govore da su od nje dobili alergiju. „Osjećam se kao u dječjem vrtiću“, ispričat će Ljiljana čiji će zadatak biti da na tanjuru rekreira okuse Monaka.

Mentori će pomno pratiti rad natjecatelja, ali će kušati samo ona jela koja ih najviše zaintrigiraju. Petar će, iako na početku nesiguran u 45-minutni rok, pred kraj izazova biti zadovoljan: „Prvo mi se 45 minuta činilo malo, ali sad pred kraj mislim da sam napravio super posao.“ No, hoće li biti dovoljno da samo on bude zadovoljan, što će reći žiri, čija će jela kušati, doznat ćemo uskoro u MasterChefu.

MasterChef, 22.10., nakon - 2 INTERESANTNO... Nominacije ne mogu proći mirno - je li Zara zbog pravog razloga nominirala Elvu?

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju