Za njih putovanje u MasterChefu tek počinje

Mjesta u MasterChefu sve je manje. Uskoro će biti odabrano 24 najboljih, a novih devetero kandidata zagarantiralo je svoje pozicije. U nastavku saznajte tko je još ušao u MasterChef kuću te otkrijte njihove priče.

Petar Marić

Petar je turističko-hotelijerski komercijalist koji obožava gastronomiju i želi se baviti restoranskim poslom. Prijavio se u MasterChef zajedno s djevojkom Anamarijom Šimićak, koja se prva odlučila na prijavu te tako potaknula i njega. Oboje su spremni na rivalstvo u kuhinji. Upoznali su se preko društvenih mreža, kroz zajedničke prijatelje i kolege, jer oboje studiraju međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu na veleučilištu Aspira, samo u drugim gradovima. Odrastao je u selu Suhač kraj Sinja.

 

Anamaria Šimićak

Anamaria Šimićak dolazi iz Karlovca, a u MasterChef se prijavila zajedno s dečkom Petrom Marićem. Oboje su studenti 2. godine međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu na veleučilištu Aspira – ona studira u Zagrebu, a on u Splitu. MasterChef je bitno utjecao na nju, a zahvaljujući njemu krenula je u kulinarstvo i izabrala studij koji će joj omogućiti bavljenje gastronomijom. Prijavom u MasterChef ujedno je ispunila želju majci koja ju je ohrabrila da se prijavi. Anamaria je nagovorila Petra na prijavu, a nakon dugog vijećanja i razmatranja svih mogućnosti koje bi im se mogle dogoditi u slučaju ulaska u MasterChef, zaključili su da ih ništa ne može poljuljati kao par. Anamaria je u kuhinji orijentirana na spajanje nespojivog i voli riskirati. Omiljena joj je mediteranska kuhinja, s naglaskom na ribu i povrće. Također joj je važna dekoracija, jer se odmalena bavi crtanjem, pa to primjenjuje i na svoja jela.

 

Ivo Kežić

Ivo Kežić za kuhanje se opredijelio u drugom razredu srednje škole kada je shvatio da njegova budućnost nije kompjuter već kuhinja. Svoje iskustvo gradio je radeći sezonski po restoranima na obali. Veliki je pozitivac i zahvalan na životu, naročito nakon preživljene automobilske nesreće. To ujedno smatra i najpozitivnijom stvari koja mu se dogodila. Voli mediteransku kuhinju, a u slobodno vrijeme bavi se futsalom.

 

Elva Halilović

Elva Halilović dolazi iz Sarajeva gdje radi u sektoru nekretnina kao direktorica prodaje i marketinga. Majka je dvoje djece, a u slobodno vrijeme voli osmišljavati i zapisivati recepte jer jednoga dana želi imati svoju kuharicu. Velika strast joj je hrana i u to ime voli obilaziti restorane i istraživati nove recepte. U kuhinji voli spajati nespojivo i na taj način iznenaditi uži krug obitelji i prijatelja svojim jelima. Imala je prilike natjecati se u kulinarskim showovima u BiH, a u jednom je bila u samom vrhu, no nije uspjela osvojiti prvo mjesto. Iz tog razloga se prijavila na MasterChef.

 

Gano Kotorić

Gano Kotorić rođen je u Doboju, a zbog rata živio je u Makarskoj i Njemačkoj. Radio je u BiH i inozemstvu, uglavnom kao konobar, te je s vremenom naučio etiku hotelijerstva. Imao je priliku raditi i u kuhinji te se na svojim putovanjima upoznao s mnogim svjetskim namirnicama. U inozemstvu je upoznao i svoju sada bivšu suprugu te je s njom godinu dana živio u Bukureštu, a na Masterchef ga je prijavila bivša djevojka.

 

Tin Rubinić

Tin Rubinić dolazi iz Lovrana. Završio je srednju školu za tehničara nutricionista jer je kao dijete imao problema s alergijama, pa je htio pomoći sebi i drugima. Počeo je istraživati procese fermentacije, a trenutno se bavi fermentiranjem, pripremom kombuche i sokova od biljaka te proizvodnjom maslinovog ulja. Cijela obitelj bavi se uzgojem maslina i ruža, a Tin najviše želi osnovati firmu kako bi mogao prodavati svoje proizvode. Izvrsno poznaje kemijske procese i može unedogled objašnjavati sve što radi u detalje. Kuhati je počeo uz djeda koji je bio kuhar i s kojim je provodio i dane i noći u kuhinji.

 

Hrvoje Stošić

Hrvoje je rođen i odrastao u Splitu, a zadnjih šest godina živi i radi u Zagrebu u sektoru PR-a i marketinga. U srednjoj školi počeo je raditi u hotelijerstvu i tada je razvio svoje komunikacijske vještine. Zbog ljubavi prema kuhanju dugo je imao želju prijaviti se u MasterChef, a na taj korak u konačnici ga je potaknula prijateljica.

 

Marija Benjak

Marija Benjak odrasla je u velikoj obitelji od devetero djece. Dolazi iz naselja Pušćine u Međimurskoj županiji. Prijavila se u MasterChef kako bi stekla novo iskustvo i unaprijedila svoje znanje u kuhinji. Voli tradicionalnu kuhinju i pripremu slastica. Ima tri kćeri i šestero unučadi.

 

Doris Vlah

Doris Vlah komunikativna je umirovljenica koja dolazi iz Opatije. Obožava kuhati, a najdraža joj je tradicionalna kuhinja s odmakom – naročito mediteranska. U MasterChefu bi voljela podignuti svoje kulinarsko znanje na višu razinu, a nakon showa želja joj je otvoriti mali botique restoran u Opatiji u kojem bi radila sa svojom kćeri. Doris kuhanjem izražava svoje emocije, a kada ne kuha, trudi se pomagati zajednici kao volonterka u Crvenom križu. U slobodno vrijeme čuva unuku, šeće s mužem te voli sudjelovati u PUB kvizovima.

 

OVDJE pogledajte koji su još kandidati osvojili pregaču i ušli u MasterChef kuću!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju