Nastavljaju svoje kulinarsko putovanje

U posljednjoj uzbudljivoj epizodi MasterChefa kandidati su se suočili s izazovom koji je nekima donio bijelu pregaču i zagarantirao mjesto u TOP 24. U nastavku pogledajte tko je sve osvojio žiri svojim jelom te ušao u MasterChef vilu. 

 

Iva Novosel

Iva Novosel diplomirana je novinarka koja trenutno radi u marketingu. Želja joj je baviti se kuhanjem, otvoriti bistro u prirodi i pisati. Umjetnička je duša i napisala je 4 slikovnice za djecu, od koje su dvije o hrani. Pisala je za web Taste of Croatia, a uređivala je i kuharicu, što joj je bilo posebno zadovoljstvo jer svaki svoj dan započinje listanjem kuharica uz kavu.
Pisala je blog o putovanjima i gastronomiji (njamanjamaposvijetu.com). Bliska prijateljica dugo ju je nagovarala da se prijavi u MasterChef, a Iva ju je napokon odlučila poslušati, vodeći se motom: „Kad, ako ne sad“. Puno je putovala i poznaje razne kuhinje te voli eksperimentirati, a u MasterChef se prijavila kako bi napravila prvi korak prema ostvarenju svojih neostvarenih želja.

 

 

Eni Đorđević

Eni Đorđević dolazi iz Pule, a svoju ljubav prema kuhanju počela je razvijati kad se preselila u Zagreb gdje je počela kuhati kada joj je dojadila studentska menza. U sretnoj je vezi s nogometnim trenerom s kojim se često seli kada on dobije novi angažman. Tako je došla na ideju da pokrene svoj Instagram profil o kuhanju. Završila je frizersku školu, a svaki svoj video započne upravo s vezanjem kose jer zna da u kuhinji kosa uvijek mora biti svezana. U MasterChefu želi čuti kritike žirija kako bi unaprijedila svoje znanje. Dugi niz godina bavila se plesom, a 2017. godine s plesnom skupinom nastupila je na Supertalentu s grupom Bresidence.

 

 

Moris Vareško

Moris Vareško dolazi iz Istarskog mjesta Krnica, a po zanimanju je enolog. Završio je dva fakulteta te ima tri firme. Prvenstveno je vinar, a bavi se i uzgojem nagrađivanog maslinovog ulja, vozi motorističke utrke i stalno je u potrazi za novim izazovima. U MasterChef se prijavio nakon što su njegovu djevojku Ivanu Božac prijavile prijateljice te iz želje da se okuša u nečem novom. Nedavno je pokrenuo ponudu cooking classova u svojoj vinariji kako bi dodatno promovirao svoja vina. Volio bi surađivati s Ivanom kroz cooking classove ili pokrenuti s njom gastro ponudu. Htio je upisati srednju školu za kuhara, ali je ipak na očevo inzistiranje završio u gimnaziji. Uz impresivan životopis, Moris je član Mense s IQ-om 164.

 

 

Ljiljana Milovanović Ferenčić

Ljiljana dolazi iz Rijeke gdje trenutno radi kao voditeljica odjela ribarnice u jednom trgovačkom lancu. Rođena je u Kladnju, a još u mladosti preselila se u Pulu gdje je sezonski radila kao pomoćna kuharica. Supruga je upoznala na motorističkom skupu zahvaljujući prijateljici čiji je muž biker, a zbog njega se preselila u Rijeku. Obožava se družiti s motoristima, a sa suprugom putuje na moto skupove po Hrvatskoj i okolnim zemljama. U kuhinji Ljiljana voli eksperimentirati i isprobavati nove recepte, okuse i kombinacije. Kuhanje joj je pomoglo da prebrodi brojne teške situacije u životu. Želja joj je napisati priručnik za mlade s receptima za jednostavna jela i savjetima kako preživjeti s malo novaca.

 

 

Sergio Varela Ramirez

Sergio je veseli Kolumbijac koji od svoje 11. godine živi u Madridu. Ima Kolumbijsko i Španjolsko državljanstvo. U Hrvatsku je prvi put došao preko Erasmusa i proveo je ljeto 2013. na fakultetskoj praksi. Odlučio je ostati jer mu se svidio život u Zagrebu u kojem se, kaže, opuštenije i lakše živi nego u Madridu, a zelenilom i stilom života podsjeća ga na Kolumbiju. Radi u IT sektoru, a kuhanje je važan dio njegova života jer voli uveseljavati ljude hranom, spajati nove okuse i lijepo dekorirati. Voli nove izazove, zbog čega se prijavio u MasterChef. Mašta o otvaranju vlastitog malog restorana. Kombinira kuhinje različitih zemalja, a najviše kuha pod utjecajem španjolske gastronomije. Volio bi više pripremati kolumbijska jela, ali u Hrvatskoj ne nalazi sve potrebne namirnice.

 

 

Bonaventura Žagar

Bonaventura Žagar grafički je dizajner koji je dolazi iz Zadra. Za sebe kaže da je podizač atmosfere i osoba borbenog duha, a u MasterChef se prijavio zbog želje za novim iskustvima i prijateljstvima, ali i zbog potencijalne promjene karijere. Najviše voli pripremati jela sa svježim dalmatinskim namirnicama koje bude djetinjstvo u njemu.

 

 

Sanja Cukon

Sanja Cukon ekonomistica je koja posljednjih desetak godina radi kao stjuardesa na jahtama. Njezin posao podrazumijeva brigu o svemu – od kuhanja do čišćenja. Proputovala je gotovo cijeli svijet, a pritom joj je jedan od omiljenih hobija obilaženje restorana s Michelinovim zvjezdicama. Dolazi iz Pule, a u slobodno vrijeme najviše voli putovati – u društvu ili sama. Prije početka MasterChefa mjesec dana provela je na Baliju gdje je položila tečaj za instruktora joge.

Žiri traga za TOP 24 kandidata! Kako je izgledala borba za ulazak među najbolje pogledajte OVDJE.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju