Petar: „Dosta kompleksno, ali i mi smo kompleksni ljudi“

Top osam kandidata zauzelo je svoje pozicije u MasterChef kuhinji i krenulo u još jedan gastroduel. Dogurali su daleko, ali put do kraja još je dug, podsjetio ih je Stjepan te dodao da svoje individualne vještine trebaju usmjeriti ka timskom duhu. „Mislim da osobe koje nisu funkcionirale kao timski igrači više tu ni nisu s nama. Vjerujem da ova ekipa, bar se pokazalo u zadnjem gastroduelu, funkcionira kao tim i nije imala neku crnu ovcu, pa se nadam da ni danas neće imati“, istaknula je Ivana.

Nakon što su ugledali ogledala pred žirijem, kandidatima isprva nije bilo jasno o čemu se radi, dok je Manuel ustvrdio kako je ove sezone bilo previše ogledala u kuhinji. Prve asocijacije bile su luksuzni ketering, bogate proslave pa čak i svadbe, no nisu ni slutili da je riječ o kulinarskoj prezentaciji složenoj na pladnju. Inspiraciju za ovaj zadatak žiri je pronašao u tzv. kulinarskoj olimpijadi Bocuse d'Or koja predstavlja najprestižnije svjetsko kulinarsko natjecanje.

Ekipa je glasanjem izabrala vođe timova, odluka je pala na Gaiu i Petra, a zatim su se kandidati nudili chefovima kao da su na razgovoru za posao. Nakon podjele, crveni tim na čelu s Gaiom u svojim redovima brojio je Saru, Ivanu i Josipa. Dok su plave boje, uz Petra, nosili Luka, Manuel i Dominik.

„Dosta kompleksno, ali i mi smo kompleksni ljudi tako da mislim da je naše jelo samo preslika naša četiri različita karaktera“, komentirao je Petar koji je sa svojim timom hladne glave, organizirano i promišljeno krenuo u napad na osvajanje gastroduela. Jednako ambiciozno u borbu kreće i crveni tim, no prva prepreka nalazi se već u dućanu jer oba tima žele zeca, ali na raspolaganju je samo jedan. Petar stoga predloži trampu zeca i jetre. „Pola zeca mi ne vrijedi ništa, tako da mi ne treba zec, ali ću im vrlo rado dati pola jetre jer mi ne treba cijeli ogroman komad“, odlučno poručuje Gaia.

Stjepan ih je podsjetio da ovaj zadatak nije nimalo lagan, no bez obzira na to koliko je zadatak zastrašujući bez fokusa je gotovo nemoguće imati kontrolu nad jelom. Dok je Melkior dodao da zadatak neće biti ispunjen bez ukupne harmonije okusa, izgleda pladnja, korištenih tehnika i prezentacije samog jela, a povrh svega učinkovitosti rada u timu.

Hoće li kandidatima poći za rukom ispuniti navedene kriterije, doznajte u sljedećoj epizodi MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju