Maja Jalšovec ispala, polufinalistice su Maja Šabić, Lora Cepetić i Matea Alduk.

 Dva jela koja je kandidatkinjama pripremio za izazov chef Melkior Bašić, bila su presudna za Maju Jalšovec koja je napustila show. Naime, njezine replike jela imale su najviše grešaka.

Prije nego su se uhvatile u koštac s izazovom, žiri se osvrnuo Na četiri kandidatkinje. ''Inspiracija ste drugim mladim djevojkama, drugim ženama koje vas gledaju preko malih ekrana, u svemu što ste do sada postigle u MasterChefu'', rekao je chef Stjepan Vukadin Mateji Alduk, Maji Šabić, Lori Cepetić i Maji Jalšovec.

''Velika je razlika one Maje koja kuha doma klincima i ove Maje sada. Nisam ni ja znala da mogu sve ovo do sada iznijeti. Kad su klinci veći, postaneš opet svjestan sebe. Nisi im više toliko potreban kao kad su bili mali. Sad je stvarno došlo vrijeme koje želim posvetiti sebi i biti malo sebična'', rekla je Maja Šabić.

Osvrnula se i na jake strane svojih suparnica u ovom kuhanju. ''Maji Jalšovec je jaka strana brzina i snalažljivost u kuhinji, a Matei samopouzdanje koje je dobila.''

''Volim tehnički zeznute stvari'', rekao im je Melkior prije nego je otkrio zvona koja su skrivala zanimljiva jela. ''Mi imamo PTSP od tih zvona, ne mogu ih više gledati'', otkrila je Maja Jalšovec.

A zvona su skrivala jedno slatko i jedno slano jelo. ''To je Božić na neki način. Imate snijeg od bijele čokolade, mousse od jagode, kokosa'', kazao je Melkior za slatko jelo, dok je slano bilo bazirano na krumpiru. Napomenuo im je da će za to trebati raditi s japanskom mandolinom i napraviti tri male roladice koje ulaze u jednu veliku. Tema slanog jela je krumpir, a tema slatkog jela je Božić.

''Dosta jednostavna jela na prvi pogled. To mi se sviđa. Nema previše pimplanja oko serviranja'', rekla je Maja Šabić jer im je Melkior kazao kako se na slanom tanjuru radi o prirodi koja je nepravilna, pa da ne treba puno paziti da jelo u serviranju izgleda točno onako kako izgleda na pokaznom tanjuru.

Desert je malo zakomplicirao stavivši suhi led ispod deserta, pa desert preklopio prozirnom kuglom od isomalta. ''Desert je božićna kugla'', kazao im je. ''Jako efektno, ali odmah zaboli glava jer znaš da će biti puno posla'', kaže Matea, dok Maja Šabić dodaje: ''To jelo se više ne čini jednostavno kao na prvi pogled''.

''Tekstura je kao zimski sladoled koji smo jeli kad smo bili mali. Jako je ukusno i jako blago'', komentirala je okus Maja Jalošovec nakon što je probala desert.

I Melkior je recept napisao detaljno kao Damir svoj prošli puta, a Stjepan je komentirao da im je dao ''malu skriptu''. Za repliku ovog jela imali su na raspolaganju 140 minuta. ''Borite se i izborite svoj ulazak u polufinale. Vjerujte, želite ići u polufinale'', poručio im je Stjepan.

''Nadala sam se da više ove sezone nećemo vidjeti japansku mandolinu, ali vidjeli smo je. Nije mi dobro od toga'', komentirala je Maja Jalšovec kad je Melkior ispod pulta izvadio alat s kojim će morati raditi. I Mateu je zabrinulo kad je vidjela da će krumpir morati rezati s japanskom mandolinom, ali kada je krenula raditi, nije joj bilo teško. Ipak, najteže joj je bilo pripremiti roladu od krumpira. Za razliku od nje, Maja Jalšovec imala je podosta problema koristeći taj alat i krumpir joj je stalno pucao dok ga je rezala, te je na tome izgubila dosta vremena. Lora joj je savjetovala da čvršće drži mandolinu, no Majine ruke tijekom posljednjih kuhanja su dobile nekoliko ozljeda. Ona je izbrojala 12 opekotina na prstima, pa je zaključila da zbog toga nema snage u rukama. ''Puca mi prvi krumpir, puca drugi, puca i treći i vraćam se na stanicu i režem na običnu mandolinu'', objasnila je. Melkior joj je objasnio da mandolina nije bila dobro namještena i da je zbog toga imala problem, pa kad su namjestili alat, zadatak je odradila s lakoćom.

''Puno je tehnika, treba odrediti prioritet s čim krenuti prvo i na koji način što najbolje napraviti, Treba se samo dobro organizirati'', procijenila je Lora kada je vidjela što su dobile za zadatak ulaska u polufinale.

Iako je Matea strepila kako će napraviti staklenu kuglu, izrada joj je uspjela od prve. ''Kad sam shvatila da mi je kugla uspjela, laknulo mi je'', rekla je Matea, a Melkior joj je rekao da ju je napravila boje od njega. ''To ne vjerujem baš, ali jako dobro izgleda'', osvrnula se Matea na Melkiorov komentar.

Maji Jalšovec zagorjela je bijela čokolada, a imala je poteškoća i s izradom staklene kugle koju na kraju nije imala kada je jelo donijela pred žiri.

Žiri je nakon kušanja dobrodošlicu u polufinale zaželio Maji Šabić i Matei Alduk, a Maja Jalšovec odlazi kući. ''Stvarno sam se trudila biti iskrena i pravedna prema svima i mislim da jesam bila'', rekla je Maja. ''Ovo je za tebe novi početak'', kazao joj je Stjepan za kraj.

''Nedostajat će mi žiri. Nedostajat će mi kuhanje svaki dan. Uvijek ću se sjetiti Luke Piasevolija s kojim sam se uvijek podbadala. Cijeli taj život koji smo imali, cijeli smo si svemir stvorili. Osim toga, jako sam i ponosna na to što će moje jelo biti na jelovniku Il Pontea'', rekla je.

''Ušla sam u MasterChef na prepad, bez razmišljanja, glavom kroz zid. Nakon ružnih stvari koje su mi se dogodile u životu, shvatila sam da ništa nije vrijedno moga zdravlja i prijavila sam se u MasterChef. To me promijenilo, shvatila sam da moram malo bolje pogledati u sebe i da više vrijedim nego što mislim'', kazala je Maja.

U iščekivanju smo velikog finala MasterChefa, no već sada Nova TV najavljuje novu sezonu te poziva sve zainteresirane da se prijave u najkreativniji televizijski show. Čije su kuhače spremne za novu sezonu MasterChefa? Više informacija pročitaj na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju