Kristina je došla u Lokvicu potražiti Marka, Andrija i Mijo su u panici. Dok Ante na prevaru zaključava Marka u wc kafića, Andrija i Mijo pokušavaju uvjeriti Kristinu da ju Marko ne voli.

Gledaj na NOVA PLUS
Pogledaj propušteno na  NOVATV
Ona uplakana odlazi iz sela, ali naleti na Marka i umisli da ju i dalje voli. Uhvati ih Kristinin novi dečko, bankar Ivan Selak.
Lidija se boji da je prenaglila s prošnjom, ali ju svi na kraju uvjere da je u redu da se uda za Juru.
Mate je ljut na Tadiju zbog incidenta s Krešom i Almom. Na kraju se oni ipak pomire, no Alma se posvadi s Tomom.
 
NA GRANICI_S1_E33
Kristinin dečko zbog ljubomore ne želi da Marko ode u Zagreb, pa naređuje Zvonku da zadrži Marka u selu. Marko je svjestan da su za sve krivi Andrija i Mijo - kune im se da će im zagorčati život. Bijesan na cijeli svijet, Marko odluči postrožiti kontrolu granice.
Zorka je stavila Andriju i Miju na hlađenje, frustrirana njihovi neuspjehom, pa Mijo tuguje.
Krešo se udvara Petri popravljajući joj motor, ali mu udvaranje pretjerano i ne ide. Ona ubrzo odlazi na Lidijine zaruke.       
Nediljko traži blago za poklone koje trebaju dati Lidijinoj obitelji, no shvati da ga nema - Anđelka ga je izgubila. Bijesni Nediljko upregne cijelu obitelj da ga pronađu. Naposljetku ga iz zemlje iskopa Luka i Penave kreću na zaruke. No, na granici ih zaustavlja bijesni Marko i oduzima im poklone. Kad Andrija sazna što se dogodilo sa Penavinim poklonima, kreće na granicu.