Inspektor Rex, 31. srpnja

Tajanstveni Austrijanac, Martin Reiter, bavi se pljačkama uz pomoć psa dresiranog za ubojstva, identičnog kao Rex.

Inspektor Rex, 1. kolovoza

Krug luksuza u glavnom gradu, noću. Guido Lorenzi, u samom je vrhu poslovnjaka visoke tehnologije made in Italy; ima sastanak s eskort damom.

Inspektor Rex, 2. kolovoza

Paolo Tarantini - delikvent kog je Terzani uhitio prije više godina - izlazi iz zatvora, odlučan u namjeri da mu se osveti.

Likovi

+ Likovi

Zanimljivosti

+ Zanimljivosti

+ O Seriji

O Seriji

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko petnaest sezona!

(Kommissar Rex), 2014., Austrija/Italija, kriminalistička serija
Autori: Peter Hajek, Peter Moser
Redatelji: Raffaele Verzillo, Marco Serafini, Fernando Muraca, Nicola Perrucci
14. sezona

Uloge:
Rex … Aki 
Marco Terzani … Francesco Arca
Alberto Monterosso … Domenico Fortunato 
Filippo Gori … Augusto Zucchi 
Katia Martelli … Pilar Abella 
Gloria … Gilda Postiglione Turco 

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona! Od 2007. godine serija je producirana u Italiji, gdje je također doživjela veliku popularnost. Radnja serije smještena je u Rimu, a Rex i dalje je omiljeni član kriminalističkog odjela, koji sve zadivljuje svojom inteligencijom i jedinstvenim sposobnostima. Za ulogu psa Rexa izmjenjivalo se nekoliko pasa. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, kojeg je zamijenio Rhett Butler, zatim američki pas Henry, a u ovoj sezoni glumi ga pas Aki.

O radnji:
Na samome početku 14. sezone, omiljeni pas-detektiv s malih ekrana ponovno dobiva novoga partnera – Marca Terzanija. Njih se dvojica odmah slože i krenu u rješavanje svojeg prvog zajedničkog slučaja. Naime, profesor s online sveučilišta pronađen je mrtav u predgrađu Rima, a Rex će još jednom otkriti ključ zamršene slagalice. Osim toga, Marco i Rex bavit će se i slučajem ubojstva bogatog vlasnika građevinskog poduzeća, kao i slučajem učenice koja je drogirana na školskome izletu, a postat će im jasno da nikako ne mogu pobjeći od posla kada se njihov izlet u zabavni park pretvori u rješavanje slučaja ubojstva. Međutim, sve će slučajeve spremno prihvatiti te ih uspješno riješiti zajedničkim snagama, a svakim će slučajem ujedno i ojačati svoje prijateljstvo.

Nagrade:
-  serija je osvojila nagradu 'Bavarian TV' 1995. godine za najbolje uloge: Wolf Bachofner, Tobias Moretti, Karl Markovics
- nagrada publike 'Golden Cable, Germany' 1996. godine za najbolju kriminalističku seriju
- nagrada 'Zlatni lav' 1996. godine za najboljeg glumca u seriji (Tobias Moretti)
- u Španjolskoj je serija bila nominirana za nagradu 'TP de Oro' 1996. godine u kategoriji za najbolju stranu seriju
- u Italiji osvojila je nagradu 'Telegatto' 1998. godine u kategoriji za najbolje internacionalne TV serije i sapunice

O glavnom liku:
Marco Terzani i Rex od samog su početka na istoj valnoj duljini. Usprkos njegovu prodornom pogledu, Marco ne zastrašuje osumnjičenike niti im prijeti, već ostavlja dojam da nastoji shvatiti njihova razmišljanja i postupke. Njegova boksačka vreća održava ga u vrhunskoj formi, što je neophodno za učestalu akciju i potjere u kojima sudjeluje, a ne odmaže ni dojmu koji ostavlja na žene iz svoje okoline.

O glavnom glumcu:
Francesco Arca talijanski je glumac rođen 19. studenoga 1979. godine u Sieni. Televizijskoj publici poznat je po ulogama u brojnim serijama kao što su 'Čarolija', 'Karabinjeri – žena na zadatku' i 'Don Matteo', a na velikome platnu glumio je u talijanskim hit-filmovima 'Allacciate le cinture' i ' Ho sposato uno sbirro', a nedavno je ostvario i međunarodno zamijećenu ulogu u blockbusteru 'Spectre' iz serijala filmova o Jamesu Bondu s Danielom Craigom u glavnoj ulozi.

X