Inspektor Rex, 2. svibnja

Na susjedinoj zabavi inspektor Lorenzo Fabbri upoznaje studenticu Ivanu koja ga sljedeći dan posjećuje u policijskom uredu.

Inspektor Rex, 4. svibnja

Katia je osvojila krstarenje za dvije osobe i inspektor Lorenzo Fabbri ide s njom, a Rexa ostavlja Moriniju.

Likovi

+ Likovi

Zanimljivosti

+ Zanimljivosti

+ O Seriji

O Seriji

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona!

(Kommissar Rex), 2009., Austrija/Italija, dramska serija
Redatelj: Marco Serafini
Autori: Peter Hajek, Peter Moser
Producenti: Raffaello Monteverde, Cristina Zucchiatti, Ferdinand Dohna
11. sezona

Uloge:
Rex…..Henry/ Tobbew Jack
Lorenzo Fabbri…..Kaspar Capparoni
Morini…..Fabio Ferri
Katia Martelli…..Pilar Abella
Filippo Gori…..Augusto Zucchi
Erika Hedl…..Denise Zich
Giuliano Polidori…..    Nicola Farron

Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, dosad doživjela preko četrnaest sezona! Od 2007. godine serija je producirana u Italiji, gdje je također doživjela veliku popularnost. Radnja serije smještena je u Rimu, a Rex i dalje je omiljeni član kriminalističkog odjela, koji sve zadivljuje svojom inteligencijom i jedinstvenim sposobnostima. Za ulogu psa Rexa izmjenjivalo se nekoliko pasa. Do 2000. godine Rexa je glumio pas Reginald von Ravenhorst, kojeg je zamijenio Rhett Butler, a u najnovijem izdanju glumi ga američki pas Henry.

O radnji:
U novoj sezoni smještenoj u Rimu, inteligentni Rex i njegov partner Lorenzo Fabbri (Kaspar Capparoni) nastavljaju s istražiteljskim poslom. Jedanaesta sezona započinje zanimljivim slučajem u kojem je žrtva povezana s borbama pasa. Rex i Fabbri još će rješavati i slučaj ubojstva poznate rock glazbenice, te mladića iz bogate obitelji koji je na proslavi svojeg 20. rođendana pronađen mrtav. Hrabri istražitelji suočit će se i s velikom opasnosti od bombaškog napada, a Fabbri će pomagati studentici Ivani iz bivše Jugoslavije da se ponovno otvori slučaj njezine majke Milice koja je izgubila život prije 17 godina. Inspektori će na kraju sezone otputovati na Maltu na konferenciju, no i ondje će morati zasukati rukave i pomoći svojim malteškim kolegama u rješavanju slučaja.


O glavnom glumcu:
Kaspar Capparoni
Gaspare 'Kaspar' Capparoni je rođen 1.kolovoza 1964. godine u Rimu. Glumio je na daskama koje život znače u dobi od 18 godina. Hrvatska publika ga poznaje po ulogama u serijama 'Čarolija'  i 'Capri'. U njegov filmski opus spadaju filmovi Phenomena (1984.), zatim 'Colpi di luce'(1985.), Gialloparma (1999.). 'Two Families' te 'Il Sole nero', 2007.

O glavnom liku:
Lorenzo Fabbri
Rimski policijski inspektor Lorenzo Fabbri izvana se čini kao tvrdi orah, no unutra ima srce koje se topi za prelijepu ženu i svog psa Rexa. Lorenzo ima osebujan način kako rješava slučajeve i čak i u dobu visoke tehnologije on se oslanja samo na svoju intuiciju i psa Rexa.

Nagrade:
-  serija je osvojila nagradu 'Bavarian TV' 1995. godine za najbolje uloge: Wolf Bachofner, Tobias Moretti, Karl Markovics
- nagrada publike 'Golden Cable, Germany' 1996. godine za najbolju kriminalističku seriju
- nagrada 'Zlatni lav' 1996. godine za najboljeg glumca u seriji (Tobias Moretti)
- u Španjolskoj je serija bila nominirana za nagradu 'TP de Oro' 1996. godine u kategoriji za najbolju stranu seriju
- u Italiji osvojila je nagradu 'Telegatto' 1998. godine u kategoriji za najbolje internacionalne TV serije i sapunice

X