"Imao sam prometnu nesreću gdje me udario auto i ta me teška ozljeda prati cijeli život”

Nekada se redovito bavio sportom. Kaže kako, uz sve obveze, i sad pronađe vremena za tenis i nogomet. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat Ministar turizma i sporta Tonči Glavina govori o svom zdravlju, prehrani, traumama iz djetinjstva. Uz to, bit će riječi i o obnovi Poljuda, ali i izgradnji nacionalnog stadiona u Zagrebu te kampusa za nogometaše reprezentacije.

Svima nam je dostupna, ali mnogi ne znaju kako smanjuje razinu kortizola te time smanjuje razinu stresa. Pomaže u regulaciji srčanog ritma i smanjenju krvnog tlaka. Riječ je o glazbi. Magistra glazbe Antonela Doko u novom izdanju Zdravlju na kvadrat objasnit će kako glazba može liječiti.


S dolaskom hladnijih dana, često nas prate i razne respiratorne infekcije. Nitko ne uživa u povišenoj temperaturi, curenju nosa, kašlju i općoj iscrpljenosti i malaksalosti. Zbog toga liječnici često napominju: Bolje spriječiti nego liječiti! U ovotjednom Zdravlju na kvadrat saznajte više o padu imuniteta i njegovoj zaštiti.

Jedna od tema ovotjedne epizode posvećena je onima koji imaju problematično vlasište, svrbež, osjetljivo tjeme i opadanje kose, prhut te seboroični dermatitis. Kako navedenim problemima stati na kraj, objasnit će dermatovenerolog Josip Zekić.

Liječnici tvrde kako tuširanje hladnom vodom jača imunitet, povećava otpornost organizma na viruse, bakterije i druge zaraze, intenzivira kognitivne sposobnosti, smanjuje osjećaj umora i pospanosti.

Sve o tome, i više, donosi nova epizoda Zdravlja na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju