Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović privukao je veliku pozornost domaće, ali i svjetske javnosti na svojim prvim Olimpijskim igrama u karijeri u Francuskoj. Ima 24 godine, no život ga nije mazio. On je pristojan, skroman, pomalo samozatajan i dobro odgojen, a više o Aurelu doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Iako je pobjeda švicarskog predstavnika Nema na ovogodišnjem Eurosongu izazvala mnoge kontroverze, posebnu pažnju privukla je činjenica da se radi o nebinarnom izvođaču. Što o nebinarnim osobama kaže naš ugledni psihijatar Goran Arbanas, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Na godinu se u Hrvatskoj baci više od 280 tisuća tona hrane. Truljenjem hrane stvaraju se plinovi, među njima i metan, moćniji i od ugljikovog dioksida koji puštamo u atmosferu. Kakve to posljedice ostavlja na okoliš, odgovore ima ovotjedno Zdravlje na kvadrat.

Pedeset i tri godine, kao ortoped, skrbi o zdravlju drugih. Još uvijek je radno aktivan. Kao liječnik, u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji zadržao se više nego ijedan izbornik. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte priču o liječniku, ali i pjevaču Borisu Nemecu.

Zbog čega su važni preventivni pregledi? Koliko ih često treba napraviti, što obuhvaćaju i kakav je odaziv građana te zbog čega je većinu strah od takvih pregleda? Odgovore iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pogledajte u novom Zdravlju na kvadrat!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju