Provjereno

Informativni program

Kristina Čorak

Reporterka

26-godišnja Vukovarka sa zagrebačkom adresom prvostupnica je odnosa s javnošću na Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu.

Svoju profesionalnu karijeru Kristina je započela upravo na Novoj TV tijekom studentske prakse u redakciji Provjerenog, nakon čega je postala asistentica novinarima, a naposljetku i punopravni član ovog istraživačkog magazina. Iako je kolege s fakulteta uvjeravala kako je radijsko novinarstvo njen poziv, tijekom studentske prakse shvatila je čime se želi baviti.

Ova mlada novinarka posebno pamti i izdvaja svoj prilog o smislu ljepote u kojem je razgovarala s djevojkama koje ne odgovaraju stereotipnom opisu ljepotica, a ističe kako je od njih i sama mnogo naučila. Također, Kristina ističe priloge o Tomislavu, mladiću zarobljenom u tijelu djeteta te obiteljima Lacković i Herak kojima su brojni gledatelji pomogli nakon prikazivanja priloga. Kaže kako sa svojim pričama ustaje i odlazi na počinak, što poslu novinara daje posebnu čar.

"Godinama sam bila obožavatelj ove emisije, znala sam kakve priče obrađuje koji novinar i s velikim iščekivanjem čekala četvrtak. Sada sam dio tih četvrtaka. Svaka priča donese jedan novi uvid, drugačiju percepciju, ostavi neki svoj specifičan trag. Raditi s ovako hrabrim, odvažnim i predanim ljudima koji iz tjedna u tjedan mijenjaju stvari za mene predstavlja ogromnu čast. S druge strane, to nosi i veliku odgovornost prema svima koji ovoj redakciji vjeruju", rekla je Kristina. 

Zanimljivosti

X