Visoka pričuva, a održavanje nikakvo, a sve kako bi nam obezvrijedili imovinu i jeftino je otkupili.

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Tako suvlasnici lokala u Importanne centru, u središtu Zagreba opisuju odnos sa upraviteljem kojeg je postavio Ciril Zovko. Graditelj Importannea ne skriva plan za okrupnjavanju poslovnih prostora, nudeći suvlasnicima otkup. Podigli su kaznenu prijavu i niz tužbi jer tvrde da se godinama prikazuje lažnim većinskim vlasnikom, a u ponedjeljak više od 100 vlasnika lokala najavljuju masovni prosvjed i konferenciju za novinare.


Je li Švedska i dalje zemlja blagostanja? Ili su joj obračuni bandi i nasilje izmijenili sliku? Bili smo u toj zemlji, razgovarali s nizom stručnjaka – od kriminalista, sociologa, novinara i policajaca. Ali i bivšim kriminalcem koji je rodom s Balkana. Otvoreno govori o svom putu, kako je propucan s nekoliko metaka, morao obitelj preseliti u drugi grad, promijeniti im identitet.  Govori nam zašto bande regrutiraju djecu, koliki je utjecaj repera koji glorificiraju kriminal, ali i kakvo je zakonodavstvo te zemlje po pitanju kažnjavanja. Što o sadašnjoj situaciji kaže jedan od najpoznatijih švedskih glazbenika? Pred kameru Provjerenog stao je i planetarno popularni dr. Alban.


Bolest, osobne tragedije koje su se redale jedne za drugom. Ostala joj je velika želja. Svom razredu kojeg toliko voli, priuštiti izlet na more. Nije uspjela. Sve dok za njezinu priču nije čula Zaklada Ljiljane Pranjić.  Ljiljana je bila žena koja se dva desetljeća borila protiv teške bolesti, bila i ostala inspiracija mnogima. A sada, zahvaljujući njoj, Zaklada ispunjava tuđe snove. I to jednoj posebnoj učiteljici i njezinom 4. razredu!