Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

„Sad da dođe do toga, mislim da ne bi išao u rat. Više nikad za ovakvu državu.“ Riječi su čovjeka koji kao i njegovi sumještani očajni. Godinama se guše u smradu koji proizvode tri pogona u krugu od pet kilometara. Dok se ugostitelji pečate zbog par eura viška u blagajni, pogoni uredno rade. Unatoč tome što nemaju sve dozvole, što plaćaju kazne. Kako to?

Prvi put, nakon gotovo 80 godina na izborima u Austriji pobjedu je odnijela radikalna desnica. Imamo previše stranaca i socijalna pomoć samo za domaće - temelji su njihovog izbornog programa. Što na to kažu stranci, a što domaći koji su glasovali za desnicu?

Naši umirovljenici ne jedu ribu, ne idu na more, kopaju po kantama za smeće, a premijer kaže da su im mirovine nikad veće. Istovremeno, u Hrvatskoj 40 posto samoubojstava počine upravo ljudi iznad 65 godina, kažu iz sindikata. Siromaštvo ubija, a naše stare društvo tjera na rub života.

Kao male sanjale su velike snove. I nerijetko nailazile na komentare – pusti to, to nije za tebe! Srećom, nisu ih poslušale. Uoči svjetskog Dana djevojčica, donosimo priču o odraslim ženama - neurokirurginji i vojnoj pilotkinji koje su svoje ostvarile svoje dječje snove.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju