Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Odvedu djecu, ispišu iz vrtića, presele čak u drugi grad. I drugom roditelju zabrane bilo kakav kontakt. Pritom istog optuže za zlostavljanje djece. Jesu li baš takve optužbe nova metoda obračuna bivših supružnika? I može li sustav tome stati na kraj?

Snimka obješenog psa zgrozila je javnost. Vlasnik je nekoliko desetaka pasa i dva vuka držao necijepljene, na lancu od metar. Još u ožujku ispitan i pušten, podignute su prekršajne i kaznene prijave, no većina pasa nije oduzeta te i dalje žive na vrućini. Drugi po veličini grad u zemlji nema kamo s njima! Do kad?

Djeca su im stavljena na antidepresive. I prema riječima majki, ubrzo nakon toga, doživjeli pogoršanje psihičkog stanja. Upozoravaju na olako pripisivanje lijekova djeci, te neadekvatno praćenje kako terapija na njih djeluje. Koliko se često izdaju djeci i adolescentima i zašto se izbjegavaju ukoliko nije riječ o težim poremećajima?

Zadnjeg tjedna nastave, bili smo u školi kojoj će to biti i posljednji. Škola sa 100 godišnjom tradicijom na jesen se neće otvoriti. Jedini učenik područne škole u Poljancima kraj Slavonskog Broda, svoje će školovanje nastaviti negdje drugdje. S tugom, sjetom i emocijama, govori nam učiteljica koja je u njoj provela 32 godine.

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju