Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Usvojile su jer su željele postati majke. Od tada, gotovo dva desetljeća vode bitku za zdravlje svoje djece. Naime, cijeli niz potencijalnih dijagnoza njihovih sinova im je prešućen, a zbog kojih njihovi sinovi žive s trajnim i teškim invaliditetom. Tvrde, nadležne službe sa svime bile upoznate. Igrom slučaja dvije žene koje se nisu ni poznavale – saznaju da su njihovi sinovi rođena braća. Traže odgovore od nadležnih, ali i napominju – to su naša djeca, nikada zbog svoje odluke nismo požalile.

Prije tri tjedna stao je pred našu kameru i u suzama ispričao kako punih 14 godina vodi bitku za svoju mirovinu. Jer je netko njegovu dokumentaciju izgubio u HZMO-u. Nekoliko dana nakon emitiranja priče, dogodilo se čudo! Zvonimir Rusjan, dobio je rješenje. I za mirovinu i za sve neisplaćene koje su mu dugovali.

Projekt europskih i nacionalnih iskaznica vrijedan dva milijuna eura a koji omogućuje veću mobilnost osobama s invaliditetom – na papiru je sjajan! Je li u praksi zakazao? Roditelji osmogodišnjakinje u šoku! Naime, njihovo zdravo dijete dobilo je iskaznicu za osobe s invaliditetom! Pitaju se - kako se našla u tom registru? Druga pak obitelj kaže, prava koja je trebala dobiti naša kći – nije dobila.


Dijeli ih i po 60 godina razlike. Nisu u rodu! Donedavno se nisu ni znali, a sada su im poput unuka. Vodimo vas u jedinstveni klub kojeg čine čakovečki gimnazijalci. Mladi ljudi koji jednom na mjesec odlaze u dom umirovljenika - razgovaraju, sudjeluju u aktivnostima i radionicama, bore se protiv socijalne isključenosti starijih osoba. Nagrađivani je to projekt nastao u glavama dviju gimnazijalki kojem je cilj da se, na radost i mladih i starih, proširi diljem zemlje!

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju