Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

 

Puštaju ih bez nadzora, vode ih djeca upola slabija od njih, vlasnici ne prolaze s njima obuku. A kada se dogodi da vas nečiji pas ugrize, u pravilu se kažnjava životinja. Vlasnici možda i plate državi neki smiješni iznos pa nastave po starom. Zašto se u RH vlasnicima gleda kroz prste? Dok u Austriji – ne samo da plaćaju porez, dodatno osiguranje već i vlasnike kažnjavaju doživotnom zabranom držanja životinja.

Tajnik u hrvatskom veleposlanstvu protjeran je iz Srbije zbog navodne špijunaže. Ako uzmemo u obzir skorašnje izbore u Srbiji, podsjećanje na stare neprijatelje Hrvate, uvijek je dobrodošlo. Osim što, tvrde poznavatelji političkih prilika, neprestano destabilizira dobrosusjedske odnose, Vučić se, za izborne glasove služi svim mogućim sredstvima. Dijeli novac na sve strane, ali i neumorno radi na društvenim mrežama – peče palačinke u Skupštini, radi sendviče s parizerom i majonezom! Kakvi su uistinu odnosi dviju zemalja?

Na mjestima u koja ne biste nikad ušli, ona za koja mislite da će se urušiti – njima je dom. Jer onaj pravi, svoj - nemaju. Proveli smo dva dana s beskućnicima u metropoli. Kako žive na ovim temperaturama, tko im pomaže – pojedinci ili sustav?

Bode u oči, profesori se zbog nje drže za glavu, ali ona je posvuda oko nas. Nekima smiješna, drugima tragična. Nepismenost naša svagdašnja – od oglasa, svakodnevnog govora do novinarskih uradaka. Je li bitno samo razumjeti se? I koliko uopće znamo vlastiti jezik?

 

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju