Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Na pet različitih mjesta kupio je e-cigarete - bez ikakvih problema, premda je maloljetan. Uz pomoć 16-godišnjeg glumca, Provjereno je dokazalo javnu tajnu - da uz to što smo po pušenju među najgorim nacijama svijeta, očito „uspješno“ odgajamo nove naraštaje pušača. I ne samo to, već da e-cigarete koje su također štetne po zdravlje, unatoč zabranama, neki reklamiraju po društvenim mrežama i putem influensera, i to baš na platformama koje su djeci najzanimljivije.

Podučavala je generacije, plesala, pjevala, pisala. Alenka je živjela punim plućima unatoč teškoj bolesti koja ju je pratila od djetinjstva. Davnih je dana donijela odluku. S ovoga svijeta, otići će kada više jednostavno ne bude mogla živjeti od boli. Prije 4 godine, ona i njezin suprug Marijan, otvorili su nam vrata svoga doma u okolici Maribora. I progovorili o eutanaziji, temi oko koje konsenzusa nikada neće biti. Ovih dana, Marijan se iz Švicarske vratio sam. Bio je s Alenkom do kraja, do trenutka kada se svjesno oprostila sa ovim svijetom.

One su odrasle žene, majke, zaposlene, bez ikakvih intelektualnih teškoća kojima je tek u četrdesetima dijagnosticiran - autizam! Do tada čudne, naporne, umišljene, sramežljive, šutljive pa čak i glupe - samo su neke od ružnih etiketa koje su im pojedinci, nerijetko i društvo kroz život lijepili, a dijagnoza im je donijela olakšanje. Donosimo priču o drugoj strani ovog razvojnog poremećaja.

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju