Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Samo za Provjereno govori 31- godišnja Ana: „Godinama me zlostavljao svećenik iz Sotina“. Premda su njezina majka i sumještanka odavno sve prijavile đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću, on je župnika, unatoč tomu, ostavio za oltarom. 14 mjeseci nakon prijave, obaviješteni su policija i DORH. Potvrđena je i optužnica i to za čak petero djece. Nadbiskup u utorak kaže kako ne misli da je pogriješio, a sada već pokojni svećenik, nije dočekao suđenje.

Građani Belišća na nogama su zbog otpadnog mulja i tvrde da je smrad koji se širi neizdrživ. Mulj iz pročistača papirne industrije na preradu odlazi tvrtki bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka. No on ga tamo stavlja na hrpu, pa je čak i inspekcija naredila njegovo uklanjanje, ali i utvrdila nepravilnosti u radu jer su se obvezali da neugodnih mirisa neće biti! No, građani se žale da ne mogu otvoriti prozore.

Izgladnjeli, bolesni, prekomjeran broj, pa čak i zlostavljanje… Godinama se u Međimurju bore za spašavanje pasa s ulica. Nakon niza priča koje je objavilo Provjereno, osnovana je radna skupina od nekoliko ministarstava i predstavnika lokalne zajednice. Potrošeni su golemi iznosi, a koji je rezultat? Lokalno sklonište za nezbrinute životinje puca po šavovima. S više od 500 pasa, volonteri i zaposleni na rubu su snaga.

Kći joj je umrla 14. siječnja i kao da ta bol nije bila ionako prevelika, isti je dan postala nezaposlena i to nakon što je gotovo 23 godine njegovala teško bolesnu i nepokretnu kći. Dok saborski zastupnici imaju pravo na naknadu kad prestanu raditi, takvo pravo roditeljima njegovateljima prvo osporavaju, pa onda doslovno preko noći mijenjaju stav. Ostaje pitanje – hoće li izrečeno obećanje i ispoštovati i kada točno?

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju