Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

 Kćeri dala stan u zamjenu za brigu o njoj, a od brige nije bilo ništa. Umirovljenica želi prodati stan i platiti dom, ali ne može, jer stan više nije njezin. Na sudu je godinama s vlastitim djetetom. Očajna, sama, jedva pokretna – i nije jedina u takvoj situaciji. Ministarstvo pravosuđa tvrdi – sustav je loš! Pitanje je – zašto ga onda ne poprave i to po brzom postupku? Umirovljenici umiru sami i nezbrinuti čekajući pravdu na sudovima.

Uništavaju vinograde, maslinike, napadaju ovce, čak ubijaju janjce - i sve to na otoku na kojem uopće nisu autohtona vrsta. Divlje svinje naselili zbog lovnog turizma, a sada na Cresu i Lošinju zbog njih ne mogu živjeti. Kako je moguće da isti problem imaju već 30 godina i da ga nitko nije riješio?

Kad se požale, Ministarstvo ih ne sluša, nego im, govore nam - poručuje da šute i rade. U redakciju Provjerenog proteklih tjedana stigli su očajnički dopisi s pritužbama iz desetak bivših Centara za socijalnu skrb. Sve odluke sada donosi novoosnovani Zavod. Istražujemo zašto socijalni radnici tvrde - situacija je neizdrživa, sustav se urušava.

Prije sedam godina osvojili su naša srca. Tina i Kruno pred našim su kamerama izgovorili sudbonosno da i to nakon što su za svoj brak kao osobe s intelektualnim teškoćama dobili posebnu dozvolu suda. Bila je to pobjeda ljubavi, a sedam godina kasnije i nama i sustavu očitali su lekciju i pokazali ono za što su mnogi mislili da nije moguće. Žive sami u skladu, ljubavi i sreći, i svakodnevno ruše predrasude.

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju