Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

ChatGPT zaludio je svijet. Jezični model koji odgovara na naša pitanja neki koriste za zabavu, a neki da bi si olakšali posao ili školovanje. Kako bi na to trebao reagirati obrazovni sustav? Hoće li zamijeniti neke poslove? Koje su prednosti, a koje mane umjetne inteligencija s kojom se svi susrećemo, a da toga možda nismo ni svjesni.

Bila je ministrica, predsjednica, a danas članica Međunarodnog olimpijskog odbora ali i influenserica! Je li se Kolinda Grabar Kitarović tek nakratko ostavila politike ili sprema povratak? I na koju poziciju? Istražujemo - koliko je javnost prema njoj bila blagonaklona, koliko je osuđivana i čime to bivša predsjednica danas privlači pozornost?

Nedostaje 100 dječjih psihijatara, pokušaj suicida lani je za 200 posto u odnosu na 2021.g. Terapija od 15 minuta nije terapija - tvrde psiholozi. Pregledi, kako kod njih, tako i kod psihijatara - čekaju se mjesecima. Golema potreba, a premalo stručnjaka koji upozoravaju: Hrvatska nažalost postaje bolesno društvo! Ima li naša zemlja plan za ovaj problem?

Vodimo vas na mjesto na kojem zapravo ne želite bili, ali za koje postoji lista čekanja. Mjesto je to koje mnogi nazivaju „umiralištem“, jer u riječkom je hospiciju u posljednjih deset godina umrlo više od 2600 ljudi. Unatoč tome, hodnicima ove ustanove svakodnevno se ori pjesma i odjekuje smijeh, mire se obitelji, održavaju vjenčanja, ispunjavaju posljednje želje.

Emisiju Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju