Dnevnik Nove TV

Informativni program

Saša Lugonjić

Redakcija

Saša Lugonjić diplomirao je socijalni rad na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Radno iskustvo počeo je stjecati kao novinar sportskog programa HRT-a, gdje je radio od 2002. godine, a Novoj TV pridružio se 2004. godine.

Na javnoj je televiziji bio suradnik na velikim projektima Svjetskog nogometnog prvenstva 2002., Europskog nogometnog prvenstva 2004., Europskog rukometnog prvenstva 2004., Olimpijskih igara 2004. i brojnih drugih projekata poput nogometnih emisija Petica, HNL i Liga prvaka. Na Novoj TV Saša je novinar, reporter, urednik i voditelj sportskog dijela Dnevnika Nove TV te komentator nogometnih događaja, poput utakmica hrvatske nogometne reprezentacije. Uređivao je i vodio specijalizirane emisije o nogometu, skijanju i slobodnoj borbi.  

''S obzirom da sam još kao školarac maštao o tome da postanem sportski novinar, jasno je da je ova profesija za mene posao iz snova. Obožavam dinamiku i adrenalin koji mi svakodnevno pruža i da je onaj klinac imao kristalnu kuglu i mogao vidjeti kako će mu izgledati budućnost kao televizijskom sportskom novinaru, bio bi još zaluđeniji idejom da ostvari svoj san.  Posebno mi je zadovoljstvo što sam sudjelovao u građenju Dnevnika Nove TV od samih početaka. U to vrijeme mnogi nisu vjerovali da će Dnevnik Nove TV postati vodeća informativna emisija u Hrvatskoj, no vrijednim radom cijelog tima stigli smo na vrh i tu godinama ostajemo.''


X