Dnevnik Nove TV

Informativni program

Sara Duvnjak

Redakcija

Sara Duvnjak po struci je glumica koja je svoju strast pronašla u istraživačkom novinarstvu. Redakciji Provjerenog pridružila se krajem 2021. godine, a od siječnja 2023. godine dio je redakcije Dnevnika Nove TV.

Studirala je turistički menadžment na privatnom sveučilištu u Zagrebu, a potom i glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Za vrijeme studiranja glumila je u raznim hrvatskim serijama, filmovima te u  Zagrebačkom kazalištu Komedija, čiji je vanjski suradnik bila tri godine. Potom mijenja smjer karijere i iz glumačkih voda prelazi u one medijske, i to kao novinarka i voditeljica na Otvorenom radiju. Nakon dvije i pol godine prelazi na Novu TV gdje se pridružuje istraživačkom timu emisije Provjereno.

Ističe kako joj je jedan od hobija i padobranstvo u kojem je shvatila da joj je zaista samo nebo granica, a kao zanimljivost iz svog života izdvaja činjenicu da se u istoj međunarodnoj školi u Bernu, gradu u kojem je živjela dok joj je otac obavljao posao diplomata, s njom našao i Kim Jong-un.

„Provjereno pratim otkad emisija postoji i bila mi je velika želja iskušati se u istraživačkom novinarstvu. Slušati životne priče ljudi i imati mogućnost promijeniti im život nabolje je posebno bogatstvo.“


X