Dnevnik Nove TV

Informativni program

Paula Klaić Saulačić

Redakcija, Dubrovnik

Paula Klaić Saulačić vodećoj televiziji u Hrvatskoj pridružila se 2012. godine kao reporterka u zagrebačkoj redakciji, odakle 2016. godine prelazi u dopisništvo.

Titulu magistre novinarstva stekla je na Fakultetu političkih znanosti. Ujedno je svoj novinarski put započela na Radio Studentu, gdje je bila urednica i voditeljica emisije o filmu. Na Novoj TV počela je raditi još tijekom studija, a od priča koje je tijekom karijere pratila, posebno ističe rad na onoj oko Imunološkog zavoda.  Nakon nepunih deset godina provedenih u Zagrebu, vraća se u rodne Konavle te 2016. godine postaje dopisnica Nove TV za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

''Novinarstvo je više od samog posla, radite i kada ne radite, slušate, razgovarate, propitujete. Priče i sugovornici su svugdje oko nas, a mi smo im uvijek na raspolaganju. Nova TV je početak moje novinarske karijere, a tu sam i dandanas. Učila sam od najboljih, a i nakon mnogo godina rada u Dnevniku i dalje učim. Mnogi tereni ostavljaju velik trag i nas reportere izgrađuju i profesionalno i privatno. Kao najljepše iskustvo uvijek izdvajam intervju s maestrom Enniom Morriconeom, a kao jedno od najtežih i najvažnijih nesreću u Hidroelektrani Plat, gdje su poginula tri radnika.''


X