Dnevnik Nove TV

Informativni program

Nikola Vikić - Topić

Voditelj vremenske prognoze

Nikola Vikić-Topić timu meteorologa Nove TV pridružuje se u prosincu 2021. godine.

Rođen je u Zagrebu, a dio djetinjstva proveo je u Sjedinjenim Američkim Državama. Od malih je nogu volio znanost, a vremenske prilike oduvijek su ga fascinirale stoga je nakon završenog studija Geofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao poslijediplomski studij na PMF-u. 

Karijeru voditelja vremenske prognoze započeo je na RTL televiziji još 2012. godine. Godinu dana radio je i kao nastavnik fizike u osnovnoj školi u Hrvatskom Zagorju, u mjestu Brestovec Orehovički, gdje je uživao prenoseći svoju ljubav prema znanosti na mlađe generacije. Uz prognozu vremena, meteorološka strast mu je klima te njezine promjene na čemu se usavršavao u ljetnoj školi na Sveučilištu u Utrechtu. 

Vikić-Topić se godinama aktivno bavi popularizacijom meteorologije držeći predavanja i radionice o vremenskim prilikama i neprilikama za sve uzraste – od djece u vrtićima pa sve do umirovljenika u domovima za starije – a među najdražim predavanjima su mu ona za planinare u planinarskim društvima gdje spaja dvije ljubavi, meteorologiju i planine. U slobodno vrijeme uživa u nogometu s prijateljima te u vožnji bicikla pa je tako biciklom u desetak godina prošao gotovo cijelu Hrvatsku, od Slavonije i Zagorja, preko Gorskog kotara i Like, te Jadranskom obalom od Savudrije do Prevlake.


X