Dnevnik Nove TV

Informativni program

Matea Drmić

Redakcija

Matea Drmić timu Nove TV priključila se 2016. godine, prvo u zagrebačkoj redakciji, a kasnije i kao dopisnica iz Osijeka.

Matea Drmić magistrirala je komunikologiju na Hrvatskim studijima. Osim komunikologije, završila je i preddiplomski studij kroatologije. Za vrijeme studija u sklopu kolegija Televizijsko novinarstvo radila je na HRT-u u emisiji Na vrh jezika, a nakon završetka studija godinu je dana provela na Slavonskoj televiziji kao novinarka. Na Novoj TV počela je raditi 2016. godine na dokumentarno-igranom serijalu ''Tragovi'', gdje je surađivala s autorom i urednikom Domagojem Mikićem, a nakon toga i u informativnom programu. 2018. vratila se u rodnu Slavoniju, u Đakovo, gdje kao dopisnica iz Osijeka prati sva aktualna događanja na području Slavonije i Baranje.

''U novinarskom poslu nikad nije monotono. Svaki dan je novi izazov, moraš biti u toku, moraš prvi znati što se događa na terenu koji pratiš i što je aktualno kako bi pravovremeno obavijestio javnost. Svaka priča ima svoju težinu, upoznaješ nove ljude i rješavaš njihove probleme, ali neke te priče ispune na određen način. Najbolji dio posla je taj što imamo priliku popraviti nepravilnosti te pomagati drugima i kada vidimo njih zadovoljne, kada im vratimo osmjeh na lice, to je neprocjenjivo.''


X