Dnevnik Nove TV

Informativni program

Matea Ćorić

Redakcija

Matea Ćorić informativnom programu Nove TV pridružila se 2019. godine.

Završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Studirala je i u Poljskoj, na Varšavskom sveučilištu. Sudjelovala je na međunarodnim projektima u Turskoj, Njemačkoj i Francuskoj na temu drušveno-političkih kriza i pobijedila na natječaju Europskog parlamenta ''Medijske nade''. Prije dolaska na Novu TV radila je na portalima i lokalnoj televiziji, na kojoj je tijekom tri godine prošla terenski posao, javljanja uživo za informativni program, bila je video-novinar, vodila je jutarnju emisiju uživo te uređivala i vodila emisiju koja se bavi problemima djece i mladih. 

Novoj TV pridružila se 2019. godine, za vrijeme intenzivnog razdoblja predsjedničkih izbora. Sudjelovala je u praćenju važnih događaja, kao što su inauguracija, predsjednički i parlamentarni izbori te potres u Zagrebu, ali i u Banovini, koji je obilježio njezinu novinarsku karijeru. Njezino iskustvo obogatio je i rad u istraživačkoj emisiji Provjereno, ali i rad na projektu Život u Hrvatskoj, rubrike u Dnevniku Nove TV u kojoj su se analizirali problemi građana uoči lokalnih izbora.

''Novinarstvo je moja ljubav i strast. Kao dijete sanjala sam da ću biti redatelj, a sada sam redatelj svojih malih priča. Najdraže mi je kada se vratim s terena, prebacim materijal, sjednem za tipkovnicu i počnem stvarati svoj kratki film. Te dvije-tri minute priloga za mene su najbolji posao, koji radim sa strašću i zadovoljstvom.''


X