Dnevnik Nove TV

Informativni program

Mario Jurič

Redakcija, Split

Mario Jurič zaljubljenik je u vijesti od malih nogu te se novinarstvom počeo baviti još u studentskim danima, a na Novoj TV kao dopisnik radi od 2013. godine.

U Dubrovniku je stekao titulu magistra javnih medija, a prve novinarske korake započeo je još kao student 2008. na Hrvatskom radiju Radio Dubrovnik, gdje je povremeno izvještavao za informativni program. Radio je kao dopisnik informativnog i zabavnog programa RTL Televizije za područje Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Bio je jedan od prvih članova tima prve internetske televizije u Hrvatskoj – Dubrovačke internetske televizije, a informativnom programu Nove TV pridružuje se u rujnu 2013. kao dopisnik iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije. U svojim prilozima i javljanjima uživo s terena izvještava o svim važnim dnevno-političkim, gospodarskim i drugim aktualnostima. 

''Biti reporter nije posao, nego poziv koji zahtijeva stalnu prisutnost na izvoru informacija. I to ne bilo kakvih, nego samo točnih, pouzdanih i vjerodostojnih. Kad takve informacije bez ikakvih ukrašavanja i dodavanja dođu do gledatelja, oni to cijene i prepoznaju, što pokazuje i dugogodišnja dominacija našeg informativnog programa. U svemu tome jako je važan timski rad, koji na Novoj TV podiže ljestvicu profesionalnosti i čini je drugačijom od ostalih redakcija.''


X