Dnevnik Nove TV

Informativni program

Marina Bešić Đukarić

Redakcija, Osijek

Marina Bešić Đukarić u novinarstvu je od 1995. godine kada je radila kao radijska novinarka, a 2015. pridružuje se informativnom timu Nove TV kao dopisnica.

U svojoj novinarskoj karijeri prošla je lokalne i nacionalne radijske, televizijske i novinske redakcije. Krajem devedesetih za hrvatsku redakciju BBC-ja izvještavala je o mirnoj reintegraciji i povratku u Hrvatsko Podunavlje. Nakon 10 godina rada na RTL-u pridružila se Novoj TV kao dopisnica iz Osijeka. Jedna je od autorica prvog dokumentarnog filma u produkciji Nove TV, posvećenog Vukovaru. Istaknula se izvještavanjem o migrantskoj krizi i britkim intervjuima s lokalnim čelnicima.

''Svaki je dan novi izazov i nova prilika. Put je često pun prepreka, no imamo znanje i iskustvo i jako smo uporni. Ljudi trebaju nekoga tko će govoriti u njihovo ime, tko će upozoravati na nepravdu i probleme, a mi smo tim koji će svaki put obuti gumene čizme, otići na teren, provjeriti, saslušati, vidjeti iz prve ruke, doživjeti, a onda tražiti odgovore i odgovornosti.''


X