Dnevnik Nove TV

Informativni program

Marija Horvat

Redakcija

Marija Horvat studirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a u redakciji informativnog programa počinje raditi 2018. godine.

Marija je svoje prve novinarske korake napravila u emisijama Akademska četvrt i Alter ego, a ubrzo je postala i urednica emisije Akademska četvrt, koja se emitirala na HRT-u. Sudjelovala je u međunarodnim radionicama pod vodstvom profesora dr. Billa Silcocka sa Sveučilišta u Arizoni i profesorice Tene Perišin. Bila je producentica magazina ''CRO ID: Finding home'' o hrvatskom identitetu te magazina ''Balkan Bridges'', koji se bavio pitanjem izbjegličke krize. Na Novoj TV prati od zabavnih, zdravstvenih, prometnih, političkih, vanjskopolitičkih pa sve do sportskih tema. Sudjelovala je u specijalnim informativnim emisijama povodom izbora i dočeka nogometne reprezentacije.

''Kao i sama profesija, svakodnevni posao je izazovan i dinamičan. Smatram da nije moguće uspješno obavljati novinarski posao ako javni interes nije osnovna nit vodilja. Samo grupa ljudi koja se vodi tim istim načelima sposobna je kontinuirano proizvoditi kvalitetan informativni program kao što je Dnevnik Nove TV. Uloga medija  ne smije se uzimati olako, već moramo prihvatiti njezin pun značaj, odgovornost, ali i privilegiju koju nosi naš glas u svakom domu u koji uđe.''


X