Dnevnik Nove TV

Informativni program

Karla Trstenjak

Redakcija

Karla Trstenjak diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Na Novu TV došla je u kolovozu 2016. godine, još tijekom studija.

U sklopu kolegija na fakultetu prve susrete s televizijskim novinarstvom u praksi imala je na Televiziji Student. Po dolasku na Novu TV radila je kao dežurni novinar, a sudjelovala je i u specijalnim emisijama, gdje je pratila predsjedničke, lokalne, europske i parlamentarne izbore te predsjedničku inauguraciju 2020. Angažirana je i u rubrici Dnevnika Bolja Hrvatska, a najzanimljivije su joj socijalne teme. 

''Sve što se danas dogodi u nekoliko je sekundi online, dostupno svima. Izazov je informaciju prenijeti brzo, ali ono što je važnije jest prenijeti je objektivno, točno i u cjelovitom kontekstu – dati priliku za riječ svim akterima i sagledati situaciju iz što više perspektiva. Za mene je naša profesija važna jer imamo mogućnost pokrenuti promjene na bolje. Dolazimo po odgovore na pitanja koja muče građane, a najbolji osjećaj upravo je kad dobivenim odgovorima nekome i pomognemo. Važno mi je biti dio tima kojem ljudi vjeruju, a mislim da povjerenje opravdavamo svake večeri našim Dnevnikom.''


X