Dnevnik Nove TV

Informativni program

Josipa Krajinović

Redakcija

Nakon više od 10 godina rada u televizijskom novinarstvu, Josipa Krajinović redakciji informativnog programa Nove TV pridružila se 2015. godine.

Završila je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Prve televizijske korake započela je na OTV-u te nastavila na HRT-u, gdje je radila sedam godina. Stjecala je znanje i iskustvo kroz rad u nizu redakcija i programa, među kojima i u informativnom programu. Pratila je teme iz različitih područja, od kulture do političkih tema, a imala je priliku donositi i reportaže iz različitih dijelova svijeta. Četiri godine provela je na RTL-u, nakon čega dolazi na Novu TV kao novinarka i reporterka informativnog programa. 

''Novinarstvo je ljubav i poziv koji treba obavljati sa žarom i upornošću i sretna sam da me taj osjećaj drži i nakon više od 20 godina u novinarstvu. Zadaća TV reportera ima i osobitu odgovornost: biti uvijek prvi na mjestu događaja, iz mora različitih informacija razlučiti i prenijeti one koje su točne, sagledati priču sa svih strana, pa i s one koje se nitko drugi nije sjetio. Biti TV reporter znači i ne ustuknuti pred autoritetima, na objektivan način pristupati svakom sugovorniku, svakom događaju, biti uporan u traženju odgovora, istraživati, dobiti informaciju koja je od javnog interesa. Čar ovog posla je i kad uspijemo pomoći građanima ili kad razotkrijemo aferu koju akteri iz političkih elita žele prikriti.''


X