Dnevnik Nove TV

Informativni program

Jasmina Bojić

Redakcija

Jasmina Bojić prepoznatljivo je lice vanjskopolitičke redakcije Nove TV, a svoje je prve novinarske korake učinila radeći na Zagrebačkom radiju i Radiju Martin, gdje je pratila unutarnju politiku. Novoj TV pridružila se 2000. godine.

Na početku emitiranja programa na Novoj TV Jasmina uređuje Večernje vijesti, a kasnije ulazi u tek formiranu redakciju informativnog programa. Tada počinje pratiti područje vanjske politike, čime se bavi i danas. Bila je voditeljica središnje informativne emisije 24 sata na Novoj TV tijekom 2005. godine. Jasminin radni vijek na Novoj TV obilježile su brojne izvanredne vijesti na temu haških presuda, terorističkih napada, izbora u Vatikanu, ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Među značajnim temama koje je pratila su Brexit, ratovi u Iraku i Siriji, tsunami u južnoj Aziji 2004. godine, izvlačenje 33 rudara iz rudnika u Čileu 2010. godine, izbori američkih predsjednika te rad Europske komisije i Europskog parlamenta.

''Nikada nisam požalila što sam odabrala novinarstvo kao poziv. Nema boljeg osjećaja od toga da nekome ponudite novu informaciju, da mu objasnite, da ga nečemu naučite. Vjerujem da upravo to radim svaki dan kroz vanjsku politiku, donoseći našim gledateljima primjere iz svijeta o tome kako se negdje drugdje ponašaju političari, što se čini u slučaju prirodnih katastrofa, kakva je situacija sa stopom kriminaliteta. Kada to radite u najgledanijem informativnom programu, onda je odgovornost velika. Velika je i podrška kolega kojima sam okružena. Bez dobrih urednika, montažera, snimatelja, lektora i drugih koji svakodnevno sudjeluju u kreiranju emisije, ni priče koje donosim ne bi bile takve kakve jesu. Rad na televiziji je timski, što znači da svaki član tima mora dobro odraditi svoj posao kako bi konačan proizvod bio dobar.''


X