Dnevnik Nove TV

Informativni program

Ivana Petrović

Redakcija

Ivana Petrović jedna je od najpoznatijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni s više od 30 godina profesionalnog iskustva, a na Novoj TV radi od 2004. godine.

Ivana je reporterka, komentatorica i urednica vanjske politike u informativnom programu Nove TV.  Diplomirana sociologinja novinarstvom se počela baviti 1990, najprije na radiju, a potom i na televiziji (HRT). Neko vrijeme bila je i honorarna suradnica Nedjeljne Dalmacije. Timu Nove TV pridružila se u studenome 2004. Dobitnica je BBC-jeve (2002.) i UN-ove stipendije (1999.) te stipendije State Departmenta (2006). Dvije akademske godine predavala je na Katedri istraživačkog novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Ujedno je i koautorica priručnika ''Istraživačko novinarstvo'' (dr. Inoslav Bešker i suradnici). Tijekom karijere izvještava s najvećih hrvatskih i svjetskih događanja, a poznata je po britkom i analitičnom stilu izvještavanja. Intervjuirala je brojne poznate hrvatske i strane političke predstavnike. Dobitnica je mnogih strukovnih nagrada.

''Dolazak na Novu TV bilo je neponovljivo ne samo profesionalno već i životno iskustvo. Kad bih ga mogla sažeti u četiri riječi, to bih iskustvo opisala s: brzo, slobodno, domišljato, kreativno. Kolegijalnost i timski rad – to je kičma našeg uspjeha oko koje se gradi sve ostalo.''


X