Dnevnik Nove TV

Informativni program

Ema Branica

Redakcija

Ema Branica svoj je prvi novinarski posao počela obavljati upravo u redakciji Provjerenog kojoj se priključila 2008. godine. Otada radi kao reporterka, a 2021. godine preuzima i ulogu voditeljice.

Studirala je na Fakultetu političkih znanosti, a uz emisiju Provjereno, sudjelovala je kao urednica i voditeljica u stvaranju Flash vijesti, prvih brzih internetskih vijesti u Hrvatskoj, koje su se emitirale na portalu DNEVNIK.hr i programu Doma TV. Kao reporterka emisije Provjereno potpisuje brojne reportaže: od onih ekstremnih, poput hodanja po žeravici i skakanja padobranom, spavanja u igluu i kupanja u hladnom moru do onih o kriminalu, društveno osjetljivim temama i nepravdi. Razotkrila je brojne malverzacije i kršenja zakona, bavila se temama zlostavljanja radnika i ilegalnih deponija te već godinama sustavno ukazuje na nepravilnosti pravosudnog sustava, kriminal, netransparentnost, loše zakone i pravne apsurde.

„Novinarstvo nije posao, to je poziv kojeg živim svaki dan i koji mi omogućava da činim ovo društvo boljim. Društvena patologija, korupcija, nepravda... sve me to motivira da ustrajem u mogućnosti koju imam - sudjelovati u ispravljanju anomalija i beskompromisno braniti istinu bez obzira na rizike.“ 


X