Dnevnik Nove TV

Informativni program

Danijel Vrbota

Redakcija

Danijel Vrbota novinarstvom se počeo baviti radeći na mreži lokalnih televizija CCN (Croatian Comercial Network), gdje je bio dio redakcije Vijesti dana, emisije koja je 2000. godine dobila godišnju nagradu HND-a, a Novoj TV pridružio se 2005. godine, kada je postao dio vanjskopolitičke redakcije.

Nekoliko godina Danijel je surađivao u izradi magazina Boja novca emitiranog na Novoj TV. Tijekom karijere izvještavao je sa suđenja Slobodanu Miloševiću pred MKSJ-om u Haagu, pratio je referendume u Ujedinjenom Kraljevstvu i Grčkoj te intervjuirao niz stranih političara, među kojima su i glavni tajnici NATO-a Anders Fogh Rasmussen i Jens Stoltenberg te bivši britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

''Dnevnik je gledateljima prozor u svijet. Ono što je zadatak nas novinara je da taj prozor održavamo čistim pružajući objektivnu informaciju. Uvijek moramo prikazati obje strane svake priče. Upravo to je ono što novinarstvo i medije razlikuje od internetskih društvenih mreža. Novinari ulaze u domove gledatelja. Da bi vas netko pustio u svoj dom, morate zaslužiti njegovo povjerenje. Novinar to može postići samo napornim radom i trudom da svaku temu obradi objektivno koliko je to moguće''.                                 

X