Dnevnik Nove TV

Informativni program

Barbara Štrbac

Reporterka/novinarka

Barbara Štrbac od 2013.godine živi i radi u Zagrebu, a novinarstvom se počela baviti 1999. godine na lokalnoj televiziji Kanal Ri u Rijeci.

Nakon stečenog iskustva i znanja na toj televiziji, provela je pet godina na HRT-u., a tijekom tog razdoblja okušala se u mnogim zabavnim, mozaičnim i informativnim projektima. Od 2010. godine, Barbara Štrbac postaje važan član tima Informativnog programa Nove TV. Tri godine provela je u Riječkome dopisništvu pokrivajući sve teme na području Primorsko-goranske, Istarske i  Ličko-senjske županije.  Uz svakodnevno izvještavanje  u Vijestima i Dnevniku Nove TV, Barbara sudjeluje u gotovo svim velikim projektima Informativnog programa poput Izbora i drugih izvanrednih projekata. Najdraži joj je terenski rad, a posebno je angažirana u događajima gdje postoji potreba za kriznim izvještavanjem poput poplava, požara te izbjegličke krize.

U slobodno vrijeme bavi se i sportom, a članica je novinarske skijaške reprezentacije Hrvatske. Na svjetskom prvenstvu 2010. u Argentini osvojila je brončanu medalju u veleslalomu. Povremeno sudjeluje i na jedriličarskim natjecanjima.

X