Dnevnik Nove TV

Informativni program

Barbara Štrbac

Redakcija

Barbara Štrbac novinarstvom se počela baviti 1999. godine na lokalnoj televiziji Kanal Ri u Rijeci, a informativnom programu Nove TV pridružila se 2010. godine.

Nakon stečenog iskustva i znanja na lokalnoj riječkoj televiziji, provela je pet godina na HRT-u te se tijekom tog razdoblja okušala u mnogim zabavnim, mozaičnim i informativnim projektima. Od 2010. godine postaje važan član tima informativnog programa Nove TV. Tri godine provela je u riječkom dopisništvu pokrivajući sve teme na području Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.  Uz svakodnevno izvještavanje u Vijestima i Dnevniku Nove TV, gdje pokriva široki spektar društvenih i političkih događaja, veliko iskustvo ima i u kriznom izvještavanju prilikom izvanrednih situacija. 

''U današnjem svijetu preplavljeni smo informacijama, ali i dezinformacijama. Baš zbog toga naš je posao sada zahtjevniji no ikada. Donijeti brzu, ali prije svega točnu informaciju naš je imperativ i drago mi je da gledatelji to prepoznaju i poklanjaju nam svoje povjerenje. Naša središnja informativna emisija timski je rad, a rezultat toga rada vidi se svakoga dana u 19.15, kada donosimo sve najvažnije događaje i obrađujemo sve najvažnije teme u zemlji i svijetu. Izvanredne situacije poseban su izazov za sve nas i tada se više no ikada gledatelji oslanjaju na to da ćemo im donijeti sve relevantne informacije, što mojim kolegama i meni daje dodatni motiv da damo svoj maksimum.''


X