Dnevnik Nove TV

Informativni program

Ana Malbaša

Redakcija

Reporterka Ana Malbaša ekipi Provjerenog pridružuje se 2017. godine, nakon dugogodišnjeg rada u tiskanom i televizijskom novinarstvu.

Ana Malbaša diplomirala je komunikologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a radno je iskustvo stjecala u političkim tjednicima Aktual i Nacional. Tri godine provela je na HRT-u, gdje je uz dnevno-političke teme radila i istraživačke reportaže o problemima građana, radničkim pravima te netransparentnom poslovanju tvrtki i institucija za emisije kao što su Što vas žulja i Potrošački kod. Završila je i BIRN-ovu međunarodnu radionicu istraživačkog novinarstva u Albaniji, gdje su joj mentori bili jedni od najuglednijih novinara iz svijeta. Ana u svom dosadašnjem radu potpisuje preko stotinu reportaža, od kojih su mnoge izazvale veliki interes javnosti i dovele do značajnih promjena u društvu. Dio redakcije Provjerenog postala je u rujnu 2017. godine, a kao dužnost novinara ističe – traganje za istinom. Njezino posebno područje interesa su političke i korupcijske afere. Zbog svojega rada bila je nominirana za TV novinarku godine prestižne medijske nagrade ''Zlatni Studio''. Dobitnica je nagrade HND-a Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo, a primila je i posebno priznanje Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata za istraživačko novinarstvo u medicini s osobitim doprinosom za prava pacijenata. Redovito pohađa međunarodne konferencije, vještine usavršava na brojnim radionicama za novinare te stečeno znanje prenosi studentima i mladim ljudima zainteresiranima za rad u medijima.

„Novinarstvo je za mene poziv. Nešto što živim i volim. Ono je dio mene. Vjerujem da se novinarstvom društvo u kojem živimo može mijenjati na bolje i zato sam spremna riskirati, žrtvovati se i izaći iz zone vlastitog komfora. Građanima koji nam javljaju svoje probleme nastojim svojim novinarskim alatima pomoći koliko mogu.“


X