Akcijski film je jedna od niza uspješnica glumca Liama Neesona i redatelja Jaume Collett-Serra.

Doktor Martin Harris (Liam Neeson) sa suprugom Elizabeth (January Jones) odlazi na konferenciju u Berlin. Prije nego što se prijave u hotel, Martin se vraća u zračnu luku jer je zaboravio važnu aktovku. Na putu do zračne luke doživi prometnu nesreću te završava u komi 4 dana.

Nakon što se probudi iz kome, shvaća kako je doživio privremenu amneziju. Vraća se u hotel i shvaća kako je drugi maškarac preuzeo njegov identitet: on tvrdi da je Martin Harris. Uz pomoć vozačice taksija (Diane Kruger), pokušava otkriti tko je i što se događa. Gina (Diana Kruger) je ilegalno u Berlinu: u filmu se spominje kako je podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Tako u filmu, dok govori engleskim jezikom, ima snažan bosanski naglasak.

Jedna od pogreški iz filma uključuje neadekvatnost ubojstva cijanidom. Jedan od glavnih likova popije cijanid koji je godinama držao u kartonskoj kutiji. Tijekom vremena, kalijev cijanid reagira s ugljikovim dioksidom i vlagom u zraku te postaje bezopasni kalijev karbonat.

U pokušaju da dokaže da je on pravi dr. Martin Harris, Martin kontaktira Ernst Jürgen, bivšeg agenta u istočnonjemačkom Stasiu (Ministarstvu za državnu sigurnost). Navedena tajna policija stvarno postoji: sjedište joj je u Istočnom Berlinu i smatra se jednom od najučinkovitijih na svijetu. Akcijski film je osvojio 3 nominacije, među kojima je i nominacija za European Film Awards, 2011. godine.

Film "Ukradeni identitet" gledajte u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju