Glavnom glumcu nikako se nije svidio naziv filma

Cal Weaver (Steve Carell) ima četrdeset i koju godinu i živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna za supruzinu nevjeru, on želi razvod i tu počinje kraj njegova savršenog života. Međutim, kako Cal nije izlazio na spojeve gotovo jedno desetljeće, ovo mu neće biti nimalo lako. No, unatoč svemu što mu se nudi sad kad je ponovno slobodan, Calu je teško promijeniti svoje srce.

Naziv ovog filma na setu je svima zadavao glavobolje. Najprije je naslov bio "Prvi spoj", ali redatelji Glenn Ficarra i John Requa njime nisu bili zadovoljni. Stoga su se dosjetili neobične metode odabira naziva filma – odlučili su pokloniti iPad onome tko smisli dobar naziv filma. Do danas nije poznato tko je u konačnici osmislio naslov ove komedije.

Ipak, jedno je sigurno – jedna osoba na setu filma "Ta luda ljubav" nikako se nije mogla pomiriti s naslovom filma. Radi se o glumcu Steveu Carellu koji je rekao da "ne može zamisliti grupu mladih dečkiju kako na kino blagajni traže ulaznicu za film koji se zove 'Ta luda ljubav'". Glumcu se svidio naslov "The Wingman" jer je smatrao da bolje opisuje radnju samog filma.

U filmu postoji nekoliko poveznica s drugim filmovima i djelima. Primjerice, Robbiejevi učenici uče o knjževnom djelu "Grimizno slovo". Upravo se na tom djelu temeljio film "Cura na lošem glasu" u kojem je glavnu ulogu imala Emma Stone. Povezan je i s legendarnim filmom "Karate kid 2", i to u sceni u kojoj je Ryan Gosling stisnuo Carella za nos i rekao "Honk!" dok razgovaraju o gospodinu Miyagiju. Upravo je gospodin Miyagi u drugom nastavku "Karate kida" svog protivnika uhvatio za nos.

U ovom je filmu glumilo i nekoliko nagrađivanih glumaca, poput Julianne Moore, Emme Stone i Marise Tomei koje su osvojile prestižnu nagradu Oscar, a Steve Carell i Ryan Gosling bili su nominirani za Oscara. Isto tako, Moore, Gosling , Stone, Carell i Kevin Bacon osvojili su nagradu Zlatni globus.

Ovo je prvi zajednički film zgodnog Goslinga i Stone, a u njemu su glumili ljubavni par. Kasnije su surađivali u još dva filma, a u oba su  njihovi likovi bili u ljubavnoj vezi.

Kako će se Cal snaći sa ženama pogledajte u filmu "Ta luda ljubav" u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!  Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju