Uloga Supermana povjerena je mladom Henryju Cavillu

Superman ponovno odijeva svoj plašt i kreće u nove pohode u borbi protiv zla! Dok im se približava sigurno uništenje planeta Kriptona, Jor-El (Russel Crowe) i njegova supruga očajnički žele spasiti svoju rasu pa na Zemlju šalju vlastitoga sina.

Svemirska letjelica kojom dijete stiže na Zemlju završi na farmi u vlasništvu Jonathana (Kevin Costner) i Marthe Kent (Diane Lane) koji dječaku daju ime Clark i odgoje ga kao vlastitoga sina. Iako odrasli Clark (Henry Cavill) živi na rubu društva upravo zahvaljujući svojim nevjerojatnim, nadljudskim sposobnostima, shvati da mora postati junakom ne bi li od strašne prijetnje spasio one do kojih mu je najviše stalo.

Henry Cavill za ulogu Clarka odbio je uzimati steroide kako bi dobio na mišićnoj masi. Također, zahtijevao je i da se njegovo tijelo digitalno ne obrađuje, posebno u scenama u kojima ne nosi majicu. Kako je objasnio, smatrao je da nije u redu da se koristi trikovima, a i želio je svoje tijelo gurnuti preko granica i izgraditi fizički izgled dostojan lika kojeg utjelovljuje. Do takvog izgleda bilo je izuzetno teško doći, no Cavill se podvrgnuo strogom režimu u kojem mu je unos kalorija smanjen s 5000 na skoro 1500 kalorija. Za njegovo je tijelo to bio veliki šok, ali glumac je ostao ustrajan u svojoj namjeri.

Izjavio je da je osjetio kako se sav trud isplatio nakon što su filmski kritičari, ali i publika pohvalili njegov fizički prikaz Supermana te ga odabrali kao primjer kako bi Superman zaista trebao izgledati. Nakon snimanja scena u kojima se vidi njegovo golo tijelo, redatelj Zack Synder Cavillu je dao kutiju sladoleda i pizzu ne bi li ga nagradio za herojski trud i posvećenost snimanju.

Zbog želje da se ovaj film razlikuje od ranije snimljenih filmova o Supermanu, originalna tematska pjesma koju je napisao John Williams jest ispuštena. Stoga je to prvi film braće Warner koji nije koristio Williamsovu partituru napisanu posebno za Supermana. Glazba koja se može čuti u traileru za film zapravo je soundtrack iz filma "Gospodar prstenova: Prstenova družina" skladatelja Howarda Shorea.

Kada Clark prvi put uči letjeti, najprije može napraviti samo nekoliko gigantskih skokova. U prvom stripu o Supermanu iz 1938. on nije mogao letjeti, nego skakati poput ultra snažnog klokana. Za vrijeme snimanja prvih crtića i filmova, kreatori su smatrali da Superman koji skakuće izgleda smiješno i nedostojanstveno. Stoga su, kako bi izgledao dostojanstvenije, odlučili da će Superman letjeti.

Fantastični film "Superman: Čovjek od čelika" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju