Pred briljantnim mladim odvjetnikom slučaj je zbog kojeg će morati promijeniti obiteljske odnose

U ovoj napetoj obiteljskoj drami Robert Downey Jr. tumači Hanka Palmera, uspješnog odvjetnika koji se vraća u dom u kojem je proveo djetinjstvo, gdje otkriva da je njegov otuđeni otac (oskarovac Robert Duvall) osumnjičen za ubojstvo. Hank nema drugog izbora nego staviti vlastiti život na čekanje kako bi se posvetio svojem hladnom ocu, gradskom sudcu koji umire od raka i optužen je za ubojstvo. Odlučan da ustanovi pravu istinu, Hank se mora ponovno spojiti s članovima obitelji s kojima je odavno izgubio kontakt.

"Sudac" je bio prvi film u produkciji firme "Team Downey" čiji su osnivači Robert Donwey Jr. i njegova supruga Susan Downey.

Scenarij za ovaj film 2012. uvršten je na listu najboljih nerealiziranih scenarija. Pohvalio ga je i sam Downey Jr. rekavši da je to jedan od najboljih scenarija koje je ikada pročitao.

Bez obzira na fantastičan scenarij, niti Downey niti Duvall nisu bili sigurni žele li glumiti u ovom filmu. Downeyja su morile sumnje oko toga želi li ponovno glumiti odvjetnika, dok Duvall nije bio siguran bi li se trebao upuštati u ulogu starijeg muškarca koji pati od gubitka sjećanja. Duvallu je, čini se, prihvaćanje uloge bila dobra ideja, s obzirom na to da je za tu ulogu zaradio nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje sporedne uloge.

Uloga u kojoj njegov lik gubi pamćenje možda i nije tako daleko od stvarnog Duvallova života. Naime, iako je prije filma "Sudac" već dvaput surađivao s DowneyJem, Duvall ga se uopće nije mogao sjetiti kada su počeli pregovori oko ovog filma. Ranije su zajedno snimali filmove "Prikriveno ludilo" i "Blefer".

Hoće li Hank doznati istinu u filmu "Sudac" ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju