Zanimljivosti o trećem nastavku koje sigurno niste znali.

Dva policajca u teškoj muci pokušavaju deaktivirati bombu koja je dovoljno jaka da sruši osmerokatnicu u kojoj se nalazi. Stariji od njih dvojice Roger Murtaugh (Danny Glover) želi igrati na sigurno i pozvati specijalce. Njegov partner Martin Riggs (Mel Gibson), međutim, želi odmah djelovati.

U ovom nastavku tijekom patrole, Riggs i Murtaugh pokušavaju spriječiti pljačku blindiranog auta, na njihovo iznenađenje, shvaćaju kako pljačkaši imaju metke koji probijaju pancirke. Riggs i Murtaugh, zajedno s narednicom iz Unutarnje kontrole, Lornom Cole (Rene Russo) otkrivaju kako se bivši okrutni policijski časnik Jack Travis dočepao opasne municije iz spremišta policije Los Angelesa.

U filmu se pojavljuje Stingova pjesma 'It’s Probably Me' i pjesma Eltona Johna i Erica Claptona 'Runaway Train'. Uvodna sekvenca i završetak filma smatraju se najboljim trenucima serijala. Manje je poznato kako je glumica Carrie Fisher, poznatija kao princeza Leia iz 'Ratova zvijezda', radila na scenariju filma. Film je nominiran za nagradu Grammy. Ovaj nastavak osvojio je nagrade BMI Film i MTV Movie 1993. godine.

Pročitajte 5 stvari koje nisu učinjene u ovom nastavku kultne sage:

1. Jedini nastavak u kojem se ne spominje Riggsova buduća supruga.

2. Jedini nastavak u kojem zlikovci ne prijete Murtaughovoj obitelji i ne provaljuju mu u kuću.

3. Jedini nastavak u kojem Murtaughova kuća nije uništena niti narušena.

4. Jedini nastavak u kojem je Joe Pesci obojao kosu. Njegova kosa je platinasto plava.

5. Jedini nastavak u kojem Riggs, ili bilo koji drugi lik, vozi motocikl.

Uzbudljivi akcijski film 'Smrtonosno oružje 3' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju