Film temeljen na istinitoj katastrofi koja je razorila grad

"Pompeji" su romantični povijesni film iz 2014. u produkciji i režiji Paula W. S. Andersona koji je oduvijek želio snimiti film o erupciji Vezuva. Radnja filma inspirirana je i temelji se na erupciji vulkana Vezuva 79. godine nakon Krista koja je uništila grad Pompeje. Riječ je o međunarodnoj koprodukciji Sjedinjenih Država, Kanade i Njemačke.

U glavnoj ulozi gledamo glumca Kita Haringtona koji se najviše proslavio ulogom Jona Snowa u svjetski poznatoj seriji "Igra prijestolja", a druge poznate ličnosti koje su se pridružile glumačkoj postavi filma su Emily Browning, Carrie-Anne Moss, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas i Kiefer Sutherland.

Harington je rekao kako je oduvijek želio napraviti potpunu transformaciju tijela za ulogu te je to bio glavni razlog zašto je prihvatio ovu ulogu. Drugi razlog bio je taj što mu je ova uloga dala mogućnost da glumi pravog mačo muškarca, još nešto što je mu je bila velika želja. 

Mnogi su pričali kako su Haringtonovi trbušnjaci digitalno dorađeni i dotjerani pomoću šminke, što je redatelja Andersona jako razljutilo te je izjavio kako nisu dotjerani i dodao je da je poznati glumac tako izgledao u stvarnosti. 

Kit Harington glumi Mila, porobljenog gladijatora koji se bori kako bi došao do Pompeja uoči poznatog masovnog uništenja grada, kada je Vezuv eruptirao te su lava i pepeo uništili cijeli grad, a sve kako bi spasio Cassiju (Emily Browning), kći svog gospodara, jer je upravo ona žena koju voli. Dok grad polako nestaje u vulkanskom pepelu, a Milo pokušava spasiti svoju voljenu, ujedno se nađe i oči u oči s ubojicama svoje obitelji.

 

Film "Pompeji" ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju