Puno smijeha i zabave obilježilo je snimanje petog nastavka!

Zapovjednik Eric Lassard, voditelj Policijske akademije, pred mirovinom je na radost kapetana Thaddeusa Harrisa koji planira preuzeti Lassardov posao. Lassard i bivši polaznici Akademije putuju u Miami na posebnu svečanost na kojoj će Lassard biti proglašen policajcem godine.

U Miami odlaze Moses Hightower, Eugene Tackleberry, Larvell Jones, Debbie Callahan, Laverne Hooks, Tommy Conklin zvan Kuća, povjerenik Henry Hurst, zajedno s Harrisom i njegovom desnom rukom Proctorom. Kradljivac dragulja po imenu Manny u kameri je prokrijumčario ukradeni dijamant. Njegov je kovčeg slučajno zamijenjen s Lassardovim u zračnoj luci u Miamiju. Manny i njegovi ljudi otimaju Lassarda i Harrisa te ih traže svi, uključujući Lassardova nećaka Nicka.

U petom nastavku urnebesne komedije "Policijska akademija" glume Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Leslie Easterbrook, Marion Ramsey.

Steve Guttenberg odbio je glavnu ulogu i jasno rekao "ne" po pitanju daljnjih uloga u nastavcima "Policijske akademije". Dva desetljeća kasnije, u jednom je intervjuu izjavio da žali zbog toga jer je bio jedna od glavnih osoba koje radile na osmišljavanju još jednog nastavka "Policijske akademije".

Scena na gliseru u kojoj Lieutenant Callahan pjeva The Ride of the Valkyries nije bila u scenariju. Redatelj Alan Myerson toliko se smijao vokalnoj improvizaciji Lesliea Easterbrooka da su ga Leslie i kamerman morali hvatati kako ne bi pao s glisera. Redatelj je naposljetku scenu opernog pjevanja odlučio uvrstiti u film.

U filmskom scenariju i promotivnim materijalima Tonyjevo se puno ime komuniciralo kao Tony Stark. Prezime je izrezano nakon što se saznalo da je "Tony Stark" zaštitno ime Marvelovih stripova koje je bilo upotrebljeno u stripovima Iron Mana.

Bubba Smith bio je prestravljen tijekom snimanja scene hrvanja s aligatorom u Florida Evergladesu. Mislio je da će ga pravi aligator napasti dok se bori s umjetnim. U trenutku kada bi redatelj Alan Myerson označio kraj snimanja scene, Bubba je istrčao iz vode što je brže mogao. Glumac je izjavio da je također imao problema s plivanjem u sceni izvlačenja G. W. Baileyja jer se gotovo utopio.

Michael Winslow (Jones), David Graf (Tackleberry) i George Gaynes (Commandant Lassard) jedini su glumci koji su se pojavili u svih sedam nastavaka "Policijske akademije".

Prvi je ovo film čije se snimanje održavalo u gradu koji se nalazi u izvornom naslovu – Police Academy 5: Assignment: Miami Beach. Isti se slučaj ponovilo tek u sedmom nastavku koji se snimao u Moskvi.

 

Komediju "Policijska akademija 5" ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju