'Pepeljuga' je priča o djevojci koja živi naporan život, ali ne želi dozvoliti da joj se sruši pozitivan duh.

Sam Montgomery (Hilary Duff) je vrijedna i marljiva djevojka koja nije baš popularna u svojoj školi. Nakon što joj umre otac te je ostavi bez oporuke, njezina zla pomajka dobiva sve nasljedstvo i prisiljava Sam da radi u restoranu svog oca. Austin Ames (Chad Michael Murray) je najpopularniji dečko u školi koji ne želi upisati fakultet koji mu je namijenio njegov ambiciozni otac.

Ne znajući jedan za drugog, Sam i Austin izmjenjuju e-mailove te shvate kako su srodne duše. Odluče se naći na školskom plesu na plesnom podiju u jedanaest sati, ali njihovo druženje ubrzo završi zato što se Sam mora vratiti u restoran. Trčeći Sam izgubi mobitel koji poslije nađe Austin.

Chad Michael Murray, publici poznat po ulozi Lucasa Scotta iz serije „One tree hill“, nije bio prvi izbor za ulogu Austina u filmu „Pepeljuga“. Ta je uloga najprije pripala Rupertu Grintu koji ju je naposlijetku morao odbiti zbog snimanja filma „Harry Potter i zatočenik Azkabana“. Chad Michael Murray na ovom je filmu radio s Kevinom Kilnerom. Glumci su ranije već blisko surađivali i to u već spomenutoj seriji „One Tree Hill“ u kojoj je Kilner glumio oca Peyton Sawyer.

Hilary Duff je kao djevojčica željela biti Pepeljuga, a kada joj se ukazala prilika da utjelovi svoju najdražu princezu iz bajke, pristala je bez razmišljanja.

Osim Ruperta Grinta, u filmu postoji još jedna poveznica s čarobnjakom Harryjem Potterom. Naime, u Saminoj sobi na polici stoje knjige o Harryju Potteru koji je živio ispod stepenica, slično kao i Sam koja živi na skučenom tavanu. Sam je, kao i mladi čarobnjak, izgubila oba roditelja.

Hilary Duff u jednom je intervjuu priznala da je na snimanju filma bila poprilično zaljubljena u lijepog Chada, a zbog toga je bila vrlo nervozna, posebice kada su morali biti vrlo blizu u nekim scenama. Za glumca ima samo riječi hvale, a rekla je kako joj je upravo on pomagao da se što više opusti za vrijeme snimanja obzirom na to da je Hilary tada imala samo 15 godina, a Murray čak 22 godine.

Modernu priču o 'Pepeljugi' ne propustite gledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.