Provjerite jeste li istinski obožavatelj filma

7 zanimljivosti o najpoznatijim Plastikama koje će vas iznenaditi

Odrasla u afričkoj divljini s roditeljima zoolozima, Cady Heron (Lindsay Lohan) misli da zna što znači uzrečica da preživljavaju samo najjači. No, zakoni džungle dobiju novo značenje kada 15-ogodišnjakinja krene prvi puta u školu te se upozna s psihološkim ratovima i nepisanim društvenim pravilima s kojima se suočavaju današnje tinejdžerice.

Cady se ubrzo sprijatelji s autsajderima Damianom (Daniel Franzese) i Janis (Lizzy Caplan), ali i trima najpopularnijim i najljepšim curama u školi. Regina (Rachel McAdams) je glavna, a Gretchen (Lacey Chabert) i Karen (Amanda Seyfried) njezine su sljedbenice.

Iako je one odmah prime u društvo, Cady se želi družiti i s Damianom i Janis. Na kraju se Cady ipak odluči zbližiti s curama kako bi otkrila njihove mračne tajne. Stvari krenu nagore kada se Cady zaljubi u Regininog bivšeg dečka Aarona Samuelsa (Jonathan Bennett).

Pročitajte 7 zanimljivih činjenica o filmu koje možda niste znali:

1. Lindsay Lohan, koja u filmu glumi Cady, je prvotno trebala glumiti Reginu George. Međutim, ulogu je odbila jer nije htjela da je publika poistovjećuje s likom zločeste djevojke.

2. Rachel McAdams, koja u filmu glumi Reginu, je ulogu dobila jer u stvarnom životu ima potpuno suprotnu osobnost. Producent filma je rekao kako je samo tako dobra djevojka kao ona mogla glumiti zločestu kao što je Regina.

3. Amy Poehler, koja u filmu glumi Regininu mamu, je u stvarnom životu samo nekoliko godina starija od Rachel McAdams.

4. Ovo je prva filmska uloga Amande Seyfrieds, koja u filmu glumi Karen Smith.

5. Lacey Chabert je bila prvi i jedini izbor za ulogu Gretchen Wieners.

6. Regina je u filmu kraljica škole, a njeno ime je odabrano da bude sukladno tituli. Regina na latinskom znači kraljica.

7. Ovo je prvi film u kojem glumi Lindsay Lohan, a da nije Disney produkcije.

Komediju "Opasne djevojke" ne propustite pogledati u nedjelju u na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju