"Navaljni" 31. kolovoza na Novoj TV

U četvrtak, 31. kolovoza, Nova TV premijerno prikazuje Oscarom nagrađeni film 'Navaljni', koji je prikupio pohvale diljem svijeta, ali i brojne nagrade u kategoriji dokumentarnog filma.

Povodom trogodišnjice pokušaja atentata na ruskog opozicijskog vođu Alekseja Navaljnog, upustite se u šokantnu istragu i događaje vezane uz trovanje jednog od najvećih rivala Vladimira Putina i svjedočite istini o muškarcu koji je postao simbol borbe za pravdu nakon što su ga pokušali zaustaviti, ušutkati, a u konačnici i ubiti.  

Dokumentarni film prati antikorupcijskog aktivista i političara Alekseja Anatoljeviča Navaljnog koji je preživio pokušaj ubojstva smrtonosnim otrovom u kolovozu 2020. godine. Nakon što mu je pozlilo tijekom leta iz Tomska u Moskvu, hospitaliziran je u teškom stanju. Kada se napokon oporavi nakon nekoliko mjeseci, Navaljni dolazi do šokantnih otkrića i odlučuje se vratiti kući.

Kroz svoju višegodišnju kampanju protiv korupcije među ruskim elitama, Navaljni je stekao moćne neprijatelje. Njegova javno objavljena otkrića i pozivi na demokratske reforme razbjesnili su Vladimira Putina, koji čak odbija izgovoriti njegovo ime javno. Film prikazuje kako novinar Bellingcata Christo Grozev i Maria Pevchikh, glavna istražiteljica Zaklade za borbu protiv korupcije Navaljnog, otkrivaju detalje zavjere koja ukazuje na umiješanost Putina. U Berlinu je potvrđeno da je Navaljni otrovan novičkom, iznimno opasnim nervnim agensom koji imaju samo Rusi.

Unatoč negiranju ruske vlade, otrov je kasnije povezan s Kremljom putem istraživanja međunarodnih novinarskih organizacija, uključujući Bellingcat i CNN. Redatelj filma Daniel Roher opisao je film kao "priču o jednom čovjeku i njegovoj borbi s autoritarnim režimom". Kroz zanimljivo ispričane najvažnije trenutke i intervjue, saznajte sve o neustrašivom pojedincu koji se odvažno usudio izazvati strogi režim.

Najžešći protivnik i kritičar ruskoga predsjednika Vladimira Putina, već služi 11 i pol godina u kaznenoj koloniji, a nedavno je osuđen na dodatnih 19 godina zatvorske kazne, nakon što je proglašen krivim po nizu novih optužbi.

 

Pripremite se za uzbudljivo i potresno putovanje u svijetu politike, korupcije i istraživačkog novinarstva u dokumentarnom filmu "Navaljni" 31. kolovoza na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju