Prva se ljubav ne zaboravlja...

Srednjoškolski par Dawson (James Marsden) i Amanda (Michelle Monaghan) sastaju se nakon dvadeset godina razdvojenosti po povratku u rodni grad povodom ispraćaja zajedničkog prijatelja. Njihov susret budi ljubav i osjećaje koje nikad nisu zaboravili, no ubrzo otkrivaju da i dalje postoji ono što ih je isprva razdvojilo, a danas su te sile još snažnije.

Film "Najbolje od mene" temeljen je na istoimenom romanu poznatog pisca Nicholasa Sparksa, a govori o snazi prve ljubavi i iskorištavanju druge prilike za sreću. Ova romantična drama je deveta filmska adaptacija Sparksovih knjiga, dok su neki od poznatih filmova temeljeni na njegovim bestselerima još i  "Bilježnica", "Sve što želim si ti", "Šetnja za pamćenje" i "Sigurna luka".

 

Producentica filma Denise Di Novi jednom je prilikom razgovarala sa Sparksom o tome kako su oboje primijetili da se često u životu i medijima probude iskre starih ljubavi, bilo da se radi o ljubavi iz školske klupe ili studentskih dana. Taj je razgovor Sparksa potaknuo da napiše roman, a Di Novi je, nakon pozitivnih reakcija publike na knjigu, odlučila snimiti film. Oboje su se složili da redatelj filma bude fanstastični Michael Hoffman koji je Sparksa oduševio svojom emotivnošću i sentimentalnošću.

 

Dawsona Colea u filmu je predstavio James Marsden. Mladi je glumac uživao glumeći Dawsona i njegovu borbu s teškim djetinjstvom te prkos koji se u njemu budi pri izloženosti velikom pritisku. Bez obzira na sjajnu glumu, Marsden ipak nije bio prvi izbor za lik Dawsona Colea. Njega je trebao glumiti Paul Walker, a nakon njegove tragične smrti uloga je pripala Marsdenu.

Dawsona u srednjoj školi utjelovio je Luke Bracey, a svoje scene snimao je s kolegicom Lianom Liberatom koja je prikazala lik mlade Amande. Glumci su uspješno dočarali likove stvorene za roman, a Bracey i Liberato istinski su se i sprijateljili.

 

Romantičnu dramu "Najbolje od mene" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju